Societat
Tractorada a Valladolid
Foto: Tractorada a Valladolid | Twitter / @apcvalladolid
Pagesos

Acord entre els pagesos i el Govern: s'acaben els talls aquesta mitjanit

Temps de lectura: 2 minuts
Tractorada a Valladolid
Foto: Tractorada a Valladolid | Twitter / @apcvalladolid

Els pagesos han anunciat que aixecaran els talls a les carreteres aquesta mitjanit després d'haver arribat a un acord amb el Govern.

Per què és important? Els pagesos van decidir el passat dimecres convertir en indefinit el tall de l'AP-7 i l'N-II a Pontós (Alt Empordà) i d'altres autopistes i carreteres de Catalunya. Avui s'han reunit amb el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort. 

Què en sabem? El govern ha acceptat gairebé totes les peticions dels agricultors i ramaders a la Taula Agrària.

  • Primer, afegiran al nom del Departament d'Acció Climàtica les paraules 'Agricultura, Ramaderia i Pesca' i la "reorganització" de l'àrea d'Abastament d'Aigua de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que encapçala Jordi Molist.
  • El conseller David Mascort ha anunciat que adoptaran un nou ajut de mínims de dos-cents euros per hectàrea a les zones de regadiu on no s'ha pogut regar.
  • El conseller ha explicat que els representants de les quatre entitats pagesos (Unió de Pagesos, Jarc, FCAC i Revolta Pagesa) participaran en el debat de Política Agrària de la setmana que ve al Parlament. 
  • Pel que fa a la burocràcia, una altra de les denúncies dels pagesos, el conseller ha reconegut que és una cara de les ajudes que el Govern ha ofert per situacions com la sequera o gelades.

En detall: També han arribat a un acord perquè l'ACA tingui "més sensibilitat envers el sector" i perquè la plataforma faci una proposta per ampliar la seva representació al consell d'administració de l'agència.

  • Són uns acords que ha confirmat Joan Caball, d'Unió de Pagesos, que ha explicat que els nous ajuts suposaran uns tres milions més pel sector.
Categoria: Societat