Societat
Aitona amb l'espectacle d'arbres fruiters
Foto: Aitona amb l'espectacle d'arbres fruiters | Principal
Escapada

El singular poble a dues hores de Barcelona on gaudir de l'espectacle d'arbres fruiters

Temps de lectura: 2 minuts
Aitona amb l'espectacle d'arbres fruiters
Foto: Aitona amb l'espectacle d'arbres fruiters | Principal

Amb l'arribada del mes de març, comença la temporada més especial de l'any amb el floriment dels seus presseguers i altres arbres fruiters. Un autèntic espectacle que només pots visitar unes setmanes determinades de l'any.

Per què és important? Es tracta de la principal atracció turística d'aquest municipi lleidatà, que es tenyeix de rosa i crea una imatge que recorda a l'hanami, el paratge típicament japonès protagonitzat, en el seu cas, pels cirerers florits.

Quan i on visitar l'espectacle d'arbres fruiters?

Parlem del municipi lleidatà d'Aitona. Aquesta localitat està especialitzada en el cultiu del préssec, la nectarina i el paraguaià.

  • Produeix 100 milions de quilos de fruita a l'any i exporta un 80% a Europa.
  • Milers de persones visiten les seves 3.500 hectàrees de presseguers cada any.

Quan? Els diferents arbres fruiters comencen a florir entre a finals de febrer i mitjans de març, i acostumen a durar entre dues i tres setmanes des que apareix la flor.

  • A través de Fruiturisme, l'Ajuntament d'Aitona ofereix tres rutes que es poden fer a peu i amb bicicleta que permeten submergir-se en aquest mar de rosa.
    • Una és la 'ruta de Serra Brisa', un camí de 4,5 km que arriba fins al mirador panoràmic de l'Ermita romàntica de Sant Joan de Carratalà.
    • La 'ruta de l'arbre fruiter' discorre al costat del Riu Segre durant sis quilòmetres i a escassos metres de les flors.
    • El 'Camí Verd Natural Aitona-Soses' connecta ambdós pobles a gairebé 10 km, vorejant el riu.
  • Per qualsevol de les rutes, hi ha dues opcions: fer-les per lliure o contractar una visita guiada. Fins i tot, ofereixen la possibilitat de gaudir de l'espectacle a vista d'ocell, amb vols en globus.

Què és el Fruiturisme?

Fruiturisme és un nou concepte turístic que té com a protagonista la fruita dolça i tot allò relacionat amb ella.

  • Des de Fruiturisme proposen una immersió als camps de fruita dolça d'Aitona, una vivència única, plena de sensacions, sabors, olors i dolces degustacions.
  • Aitona és el centre neuràlgic, des d'on parteixen les diferents rutes. De fet, els comerços locals aprofiten per oferir productes típics de la zona i reivindicar el sector agrícola, que posa el poble al mapa.

A la pràctica: Per a més informació o contractar alguna de les experiències, és necessari fer-ho a través de la pàgina web o telèfon de Fruiturisme.

Com arribar a Aitona?

Categoria: Societat