Societat
El gat rescatat a l'edifici incendiat a València
Foto: El gat rescatat a l'edifici incendiat a València | Twitter / @bomberosvlc
Incendi

Moment emocionant: els bombers rescaten un gat supervivent en l'incendi de València

Temps de lectura: 1 minut
El gat rescatat a l'edifici incendiat a València
Foto: El gat rescatat a l'edifici incendiat a València | Twitter / @bomberosvlc

Els Bombers de l'Ajuntament de València han localitzat aquest matí un gat que va sobreviure a l'incendi mortal del complex residencial de Campanar.

Què en sabem? El gat 'Coco' ja està fora de perill als braços de la seva propietària, Andrea, que l'ha rebut entre llàgrimes en donar-lo per mort en l'incendi.

  • Contra tot pronòstic perquè, a més, ja han passat vuit dies, els bombers l'han trobat amagat en una cavitat amb sortides d'aigua de la columna seca de l'edifici, que serveix precisament perquè els bombers puguin fer-la servir en cas d'incendi.
  • La propietària residia amb el seu gat al pis 11 de l'edifici, i el felí ha aparegut dos pisos més amunt. Es desconeix com ha pogut sobreviure tots aquests dies i, a més, sense cap ferida.

En imatges de la televisió pública À Punt, Andrea ha explicat que, per descomptat, després del tràgic succés, "donava el gat per perdut", com tants altres animals que van morir a l'incendi i que la Conselleria de Medi Ambient a través de la Direcció General de Protecció Animal, n'està fent un recompte.

  • La propietària ha reconegut que el gat està nerviós i desorientat i l'han traslladat a una clínica veterinària per revisar el seu estat de salut.

D'on venim? La catàstrofe hauria acabat amb la vida d'uns 40 gossos, 35 gats i altres mascotes que van quedar atrapades per les flames.