Societat
Incendi d'un edifici a València
Foto: Incendi d'un edifici a València
Incendi

Primera hipòtesi de la causa de l'incendi de València: curtcircuit en un motor

Temps de lectura: 2 minuts
Incendi d'un edifici a València
Foto: Incendi d'un edifici a València

Els investigadors de la causa del tràgic incendi de València apunten al curtcircuit d'un tendal com a origen del foc. 

Per què és important? L'incendi del passat dijous 22 de febrer al barri Campanar de València ha deixat 10 víctimes mortals i centenars de persones sense llar. Les flames han calcinat tot l'edifici i s'està investigant les principals causes de l'origen del foc. A més, s'està estudiant quin futur tindrà l'edifici i si caldrà enderrocar-lo. 

Què sabem? Segons fonts de la investigació, l'incendi es podria haver originat en el motor elèctric d'un dels tendals dels balcons de l'edifici. 

  • El foc podria haver estat causat per una guspira del tendal elèctric de l'habitatge on va començar l'incendi. El pis on es va iniciar el foc estava domotitzat, és a dir, els dispositius estaven integrats intel·ligentment per ser controlats automàticament de manera remota o local. 
  • L'inquilí que vivia en el pis on s'hauria originat el foc no es trobava al seu interior, estava de viatge i fora de la ciutat. 
  • De moment, els investigadors han descartat qualsevol causa directa i que el foc fos provocat. 

Context: Els investigadors s'han centrat en la zona exterior del pis, a la finestra i el balcó, per dos motius. 

  • Si el foc s'hagués originat a l'interior del domicili, el fum hauria pujat i els veïns haurien notat la presència de foc molt abans. 
  • L'any 2012, es va produir un incendi similar a l'interior d'un pis del mateix edifici a causa d'un carregador mòbil. Només va quedar afectada l'habitatge on s'havia originat el foc. L'incendi no es va propagar tan ràpidament com ho ha fet aquest últim.