Cultura i Pantalles
Presentadores de Telemadrid
Foto: Presentadores de Telemadrid
Televisió

Crítiques a Telemadrid: recorden "l'incendi més tràgic d'Espanya" l'endemà del foc a València

Actualitzat: Divendres, 23 de febrer de 2024. 12:00
Temps de lectura: 2 minuts
Presentadores de Telemadrid
Foto: Presentadores de Telemadrid

Crítiques a la cadena de televisió pública de Madrid per recordar un incendi l'endemà que s'hagi cremat l'edifici a València. 

Què en sabem? Els usuaris de les xarxes socials ataquen Telemadrid per publicar una notícia titulada: "L'incendi d'habitatges més tràgic a Espanya va passar a Móstoles l'any 1992" l'endemà de l'incendi mortal al barri Campanar de València. 

  • Les xarxes han criticat a la televisió madrilenya per no tenir cap mena de tacte i publicar una notícia mentre els Bombers i els equips d'emergència treballen a l'interior de l'edifici calcinat a València. 

En detall: La notícia de la televisió de la Comunitat de Madrid comença dient: "Les quatre víctimes mortals confirmades per al moment a conseqüència de l'incendi de dos edificis aquest dijous al barri de Campanar a Valencià, en el que es busquen 19 desapareguts, se sumen a les nombroses víctimes d'incendis registrats en habitatges durant els últims anys a Espanya, les causes de les quals van ser des de curtcircuits fins a cigarretes mal apagades". 

  • La notícia, redactada aquest dijous al matí i quan ja s'havien confirmat la mort de quatre persones en el foc de València, detalla diferents incendis que s'han produït a l'estat espanyol. 
  • Telemadrid comença explicant el que, segons la cadena, és "el sinistre més tràgic d'Espanya": un incendi en un bloc d'habitatges a Móstoles (Madrid) va causar la mort de 12 persones. 

  • El sinistre va tenir lloc el 7 de juliol de l'any 1992 i l'origen del foc va ser una cigarreta que va cremar un matalàs. Les flames van cremar la façana que estava construïda amb material de fibra de polièster. 
  • La notícia fa un repàs de més incendis tràgics arreu del territori espanyol. 

Què diuen? Les xarxes han atacat la cadena pública madrilenya acusant-los de només voler "protagonisme". Molts usuaris han considerat que publicar la notícia l'endemà de l'incendi a València i quan encara hi ha persones desaparegudes fa "vergonya" i "fàstic".