La Jungla
Presentadors d'RTVE
Foto: Presentadors d'RTVE | RTVE
Televisió

TVE anuncia per sorpresa la jubilació d'una històrica presentadora de la cadena

Temps de lectura: 2 minuts
Presentadors d'RTVE
Foto: Presentadors d'RTVE | RTVE

RTVE diu adeu a una de les cares més emblemàtiques dels informatius de la cadena. La televisió pública ho ha anunciat per sorpresa amb un comunicat on destaca la seva tasca professional dirigint els informatius i altres programes.

Per què és important? La comunicadora posa fi a una trajectòria de més de 30 anys a la televisió pública.

Què en sabem? Després de més de tres dècades a la televisió pública, la periodista Ana Blanco ha decidit agafar la jubilació anticipada i, per tant, es farà efectiva el 29 de març.

  • Blanco s'acomiadarà dels espectadors aquest dissabte 24  de febrer, quan presentarà el darrer programa d''Informe Semanal'.
  • Des del passat setembre ha presentat el programa 'Informe Semanal', espai que a més va dirigir entre 2007 i 2009.
  • A més, la tardor passada va estar al capdavant de la sèrie documental 'Todo cambia', que va analitzar el passat, present i futur de la societat espanyola.

En detall: En un comunicat RTVE destaca la llarga trajectòria de Blanco i destaca els premis atorgats a la seva tasca com a comunicadora.

  • "Amb el rigor i la professionalitat com a principals senyes d'identitat, Ana Blanco ha presentat el Telediario durant més de tres dècades a gairebé totes les seves franges horàries, i ha participat en molts dels programes especials de TVE".
  • "Per la seva tasca ha recollit nombrosos guardons al llarg d'aquestes dècades: Antena de Oro, Premi Ondas, Premi de l'Acadèmia de Televisió, TP d'Or, Premi del Club Internacional de Premsa, Premi de comunicació Manuel Alonso Visedo, Premi Nacional de Periodismo Pedro Antonio de Alarcón, i el Micròfon d'Or, entre altres guardons d'una llarga llista", indiquen.

Context: L'estiu passat, alguns mitjans es van fer ressò de la suposada decisió d'Ana Blanco d'acollir-se a la jubilació anticipada, una notícia que va desmentir TVE.

  • De fet, van aprofitar per anunciar els nous projectes que tenien amb la periodista per a la nova temporada.
  • Un curs televisiu que, finalment, Blanco no conclourà, ja que, s'ha confirmat la notícia.