Cultura i Pantalles
Eurovisió Junior amb el logo de la bandera d'Espanya
Foto: Eurovisió Junior amb el logo de la bandera d'Espanya | RTVE
Eurovisió

Eurovisió Junior 2024 a Espanya: RTVE organitzarà el festival

Temps de lectura: 2 minuts
Eurovisió Junior amb el logo de la bandera d'Espanya
Foto: Eurovisió Junior amb el logo de la bandera d'Espanya | RTVE

Espanya serà el país encarregat d'organitzar la pròxima edició del festival Eurovisió Junior. 

Per què és important? El festival s'hauria d'haver celebrat a França, després que el país gal guanyés l'última edició del certamen. Però la televisió francesa ha rebutjat acollir el festival de nou després d'organitzar-ne dos en els últims tres anys. 

Què en sabem? La Unió Europea de Radiodifusió (UER), l'organització encarregada d'Eurovisió, ha demanat a Espanya que aculli el festival d'Eurovisió Junior 2024. RTVE serà l'encarregada d'organitzar el concurs musical infantil. 

  • França va ser la guanyadora de l'última edició del festival, però ha decidit no organitzar un nou certamen al seu país. Espanya, que va quedar en segona posició l'any passat, ha acceptat agafar-li el relleu. 

Què diuen? Des de RTVE s'han pres la notícia amb una "gran il·lusió". Asseguren que per la radiotelevisió pública espanyola "és un pas més en l'esforç que la cadena ha fet en els últims anys per potenciar Eurovisió a Espanya". 

  • A més asseguren que és una oportunitat més per donar "major rellevància a la música espanyola". 
  • RTVE es posa com a objectiu organitzar "el millor festival possible" i els encarregats de fer-ho asseguren que "posaran els millors recursos creatius, tècnics i humans per oferir un festival pensat pels i les joves artistes en un ambient festiu i segur". 

Situació actual: RTVE no ha anunciat a quina ciutat espanyola s'organitzarà el festival. 

D'on venim: En l'última edició del festival, celebrada a la ciutat francesa de Niza, la representant espanyola va quedar en segona posició. Sandra Valero va ser la candidata d'Espanya i va quedar només a 27 punts de la primera plaça. 

  • A més, Espanya acullirà enguany el festival d'Eurovisió Junior l'any que se celebren 20 anys de la victòria de Maria Isabel amb el seu Antes Muerta Que Sencilla a l'edició del 2004.