Cultura i Pantalles
La delegada d'Igualtat de RTVE, Montserrat Boix
Foto: La delegada d'Igualtat de RTVE, Montserrat Boix | RTVE
Eurovisió

Dimiteix la delegada d'Igualtat de RTVE per l'elecció de 'Zorra' a Eurovisió

Temps de lectura: 1 minut
La delegada d'Igualtat de RTVE, Montserrat Boix
Foto: La delegada d'Igualtat de RTVE, Montserrat Boix | RTVE

La delegada d'Igualtat, Diversitat i Inclusió de RTVE, Montserrat Boix, ha presentat la dimissió després de l'elecció de la cançó 'Zorra', del grup Nebulossa, que representarà Espanya al festival d'Eurovisió 2024.

Per què és important? La cançó ha provocat un gran enrenou mediàtic. RTVE va reivindicar la lletra com un "himne feminista" que representa "l'empoderament femení", i fins i tot el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, la va defensar públicament. 

  • Per una altra part, però, el moviment feminista, així com algunes víctimes de violència masclista, s'hi han posicionat en contra perquè creuen que la cançó "frivolitza sobre una expressió que és usada sovint pels maltractadors quan colpegen les seves víctimes."

En detall: En un missatge a les seves xarxes socials, Montserrat Boix explica que ha dimitit perquè no pot assumir "aquesta posició".

  • La delegada d'Igualtat recorda que el seu primer treball com a delegada va ser canviar les bases del BenidormFest per mandat del llavors president de la Corporació de RTVE, José Manuel Tornero, després de polèmica de SloMo, que va representar Espanya al festival d'Eurovisió del 2022.
  • Aleshores, es va arribar a pensar que la cançó SloMo denigrava la dona.
  • "Demano perdó a les víctimes de violència de gènere. 'Zorra' ni és empoderament per a les dones, ni és feminisme", ha escrit Boix.