Cultura i Pantalles
Inés Hernand i Pedro Sánchez a la catifa vermella dels Goya
Foto: Inés Hernand i Pedro Sánchez a la catifa vermella dels Goya
RTVE

Dimiteix en bloc el Consell de RTVE que va criticar Inés Hernand als Goya

Actualitzat: Dijous, 22 de febrer de 2024. 16:18
Temps de lectura: 3 minuts
Inés Hernand i Pedro Sánchez a la catifa vermella dels Goya
Foto: Inés Hernand i Pedro Sánchez a la catifa vermella dels Goya

El Consell d'Informatius de Mitjans Interectius de RTVE dimiteix en bloc després d'haver criticat el comportament de la presentadora Inés Hernand durant la cobertura dels Goya. 

Per què és important? L'organisme de la radiotelevisió pública va criticar la feina d'Inés Hernand durant la cobertura de la catifa vermella dels premis del cinema espanyol. Asseguraven que la presentadora no va complir amb els "estàndards de qualitat i neutralitat recollits al llibre d'estil de RTVE".

  • A més, el Consell també va denunciar que Hernand hagués elogiat en directe al president del govern espanyol, Pedro Sánchez: "Ens sembla que el to adulador cap a un president del govern, sigui del signe que sigui, no té cabuda a la radiotelevisió pública, que és la de tots".

Situació actual: El Consell ha dimitit en bloc aquest dijous després de perdre la confiança de la redacció per les crítiques públiques a Inés Hernand. Els membres de l'organisme han decidit presentar la seva dimissió després de no comptar amb el suport de la redacció de la cadena pública. 

  • El president Alejandro Vega ja havia presentat la seva dimissió fa uns dies. Avui se li han sumat els altres dos membres, Òscar Canencia i Santiago Riesco. 
  • La cúpula del consell s'han esperat a escoltar els seus companys de RTVE Play en assemblea abans d'oficialitzar la seva renúncia. 

En detall: En un comunicat, on han anunciat la dimissió en bloc, el Consell de RTVE assegura que "la situació és inèdita, i per això ens posarem en contacte amb els serveis jurídics de RTVE per saber com procedir en aquest cas, anunciant com més aviat millor la convocatòria d'eleccions per a la seva renovació".

  • El Consell seguirà en funcions fins que es produeixi un relleu al capdavant de l'organisme. 

Què van dir? L'òrgan de RTVE, que vetlla per la lliure informació i independència dels treballadors de la ràdio i televisió pública espanyola, va criticar la cobertura dels Goya a través d'un comunicat. 

  • "El Consell d'Informatius de Mitjans Interactius de RTVE vol fer constar el seu rebuig amb el to i el contingut de l'emissió de la catifa vermella dels Premis Goya a RTVE Play per part d'una col·laboradora externa", comença el comunicat.
  • "Per molt que es vulgui donar un to despreocupat, alternatiu i pensat per a un públic juvenil, creiem que qualsevol contingut que porti la marca de RTVE ha de complir amb els estàndards de qualitat i neutralitat recollits al llibre d'estil de RTVE i dins del marc de l'Estatut de la Informació, concretament els articles 8 i 9, que bé coneixen els professionals de la Corporació i al qual es deuen".
  • A més, el consell també denuncia alguns dels comportaments que va tenir Hernand durant l'emissió del programa i en especial, per elogiar al president del govern espanyol, Pedro Sánchez: "Al marge d'altres intervencions més que discutibles durant tota l'emissió (eructe, queixes, paraules malsonants sense context...), ens sembla que el to adulador cap a un president del Govern, sigui del signe que sigui, no té cabuda a la radiotelevisió pública, que és la de tots".