Cultura i Pantalles
Pedro Sánchez als Premis Goya 2024
Foto: Pedro Sánchez als Premis Goya 2024 | Twitter
Polèmica

Sánchez surt en defensa d'Inés Hernand: "La icona ets tu"

Temps de lectura: 2 minuts
Pedro Sánchez als Premis Goya 2024
Foto: Pedro Sánchez als Premis Goya 2024 | Twitter

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha sortit en defensa de la reportera i influencer, Inés Hernand, per la polèmica sobre la cobertura de la catifa vermella dels Premis Goya 2024.

Per què és important? Dies després de la gala del cinema espanyol, encara es parla de l'actitud que va tenir la reportera amb el president espanyol. Molts usuaris han elogiat la feina de la comunicadora, però d'altres consideren que la presentadora no va estar a l'altura d'un programa de la radiotelevisió pública.

La polèmica: La radiotelevisió pública va apostar per fer una cobertura especial dels premis del cinema espanyol on es podia seguir en directe la catifa vermella i l'arribada de les actrius i actors a la cerimònia.

  • L'encarregada de conduir aquest directe va ser Inés Hernand, una cara coneguda de la cadena.
  • La feina de la presentadora ha estat molt criticada per una part dels espectadors que creuen que no va ser adequada, mentre que d'altres recorden que Hernand no és periodista sinó que es dedica a l'entreteniment i a l'humor.

En detall: La breu interacció entre Hernand i Pedro Sánchez a l'esdeveniment va generar fortes crítiques a les xarxes socials.

  • La presentadora s'hi va acostar i li va preguntar sobre l'última pel·lícula que havia vist i si li havia agradat 'La sociedad de la nieve'. Sánchez respon que no li havia agradat sinó que li havia encantat i Hernand finalitza la trobada "elogiant" el president: "Ets una icona, presi, et donem suport!".

Què en sabem? Davant la reacció dels teleespectadors de la televisió pública, el Consell d'Informatiu de l'àrea digital de RTVE ha criticat la cobertura que es va fer de la catifa vermella.

  • "El Consell d'Informatius de Mitjans Interactius de RTVE vol fer constar el seu rebuig amb el to i el contingut de l'emissió de la catifa vermella dels Premis Goya a RTVE Play per part d'una col·laboradora externa", comença el comunicat.

Reacció: Ara també han estat els protagonistes els qui s'han pronunciat sobre la polèmica.

  • Sánchez no comparteix les crítiques cap a la reportera i ha volgut donar suport a Hernand a través d'una publicació a X, abans Twitter.
  • El president espanyol ha compartit un vídeo amb alguns dels moments de la catifa vermella en què Hernand es refereix als presents com a "icones" i l'ha acompanyat amb el text "la icona ets tu".
  • Hernand també ha respost al president amb una publicació a X acompanyada del text "només puc dir GUAU".