Cultura i Pantalles
Inés Hernand
Foto: Inés Hernand | @ineshernand | Instagram
Televisió

Inés Hernand respón irònicament a les crítiques per la seva feina als Goya

Temps de lectura: 3 minuts
Inés Hernand
Foto: Inés Hernand | @ineshernand | Instagram

El programa especial per la cobertura de la catifa vermella dels Premis Goya 2024 està generant molta polèmica. En concret la conductora d'aquest espai, la influencer i presentadora Inés Hernand. 

Per què és important? RTVE va ser l'encarregada de retransmetre en directe la cerimònia i la catifa vermella de l'edició d'enguany dels premis del cinema espanyol. L'escollida per conduir l'espai previ a la gala va ser Inés Hernand, un rostre conegut a RTVE que ha presentat el Benidorm Fest 2023, programes a RTVE Play i actualment presenta un programa a La 1 amb la periodista catalana Mercedes Milà. 

El motiu: Molts teleespectadors i usuaris de les xarxes socials han criticat la feina d'Hernand durant la cobertura dels Goya. Una part de l'audiència considera que la presentadora no va estar a l'altura d'un programa de la radiotelevisió pública. 

  • Molts altres usuaris han elogiat la feina de la comunicadora i han recordat que Hernand no és periodista sinó que es dedica a l'entreteniment i a l'humor. 

Què diuen? El Consell d'Informatiu de l'àrea digital de RTVE, un òrgan que vetlla per la lliure informació i independència dels treballadors de la ràdio i televisió pública espanyola, ha criticat la cobertura que es va fer de la catifa vermella i en especial a les formes d'Hernand. 

  • "El Consell d'Informatius de Mitjans Interactius de RTVE vol fer constar el seu rebuig amb el to i el contingut de l'emissió de la catifa vermella dels Premis Goya a RTVE Play per part d'una col·laboradora externa", comença el comunicat.
  • "Per molt que es vulgui donar un to despreocupat, alternatiu i pensat per a un públic juvenil, creiem que qualsevol contingut que porti la marca de RTVE ha de complir amb els estàndards de qualitat i neutralitat".
  • A més, el consell també denuncia alguns dels comportaments que va tenir Hernand durant l'emissió del programa i en especial, per elogiar al president del govern espanyol, Pedro Sánchez: "Al marge d'altres intervencions més que discutibles durant tota l'emissió (eructe, queixes, paraules malsonants sense context...), ens sembla que el to adulador cap a un president del Govern, sigui del signe que sigui, no té cabuda a la radiotelevisió pública, que és la de tots".

Resposta: Inés Hernand, que ha repiulat els seus vídeos saludant a Sánchez i alguns dels actors i actrius de la gala, ha respost a la polèmica que s'ha generat a les xarxes socials i dins de RTVE. 

  • "Em dedico a l'entreteniment i sincerament, m'alegro d'estar complint la meva funció", ha piulat la comunicadora a la plataforma X. Una resposta irònica i que segueix l'estil de les seves intervencions televisives i les xarxes.