Cultura i Pantalles
Inés Hernand durant la cobertura de la catifa vermella als Goya 2024
Foto: Inés Hernand durant la cobertura de la catifa vermella als Goya 2024 | RTVE.es
Televisió

El Consell d'Informatius de RTVE critica la cobertura d'Inés Hernand als Goya

Actualitzat: Dilluns, 12 de febrer de 2024. 13:31
Temps de lectura: 3 minuts
Inés Hernand durant la cobertura de la catifa vermella als Goya 2024
Foto: Inés Hernand durant la cobertura de la catifa vermella als Goya 2024 | RTVE.es

La cobertura de RTVE de la catifa vermella de l'última gala dels Premis Goya no para de rebre crítiques. La presentadora Inés Hernand va ser l'encarregada de conduir l'espai i no ha deixat a ningú indiferent. 

Per què és important? RTVE va ser l'encarregada de retransmetre en directe la cerimònia dels Goya. Abans de la gala, la televisió pública va aportar per una de les presentadores de moda, l'humorista Inés Hernand, tot i no formar part de la plantilla de la cadena, sinó que estava contractada com a externa. 

Què en sabem? La radiotelevisió pública va apostar per fer una cobertura especial dels premis del cinema espanyol que es van celebrar aquest passat dissabte a Valladolid. 

  • A partir de les 19:15 a RTVE Play, es va poder seguir en directe la catifa vermella i l'arribada dels protagonistes de la nit. L'encarregada de conduir aquest directe va ser Inés Hernand, una cara coneguda de la cadena. Ha presentat el Bendirom Fest l'any 2023, diferents programes de RTVE Play i actualment copresenta un programa amb la periodista Mercedes Milà. 

En detall: El Consell d'Informatiu de l'àrea digital de RTVE, un òrgan que vetlla per la lliure informació i independència dels treballadors de la ràdio i televisió pública espanyola, ha criticat la cobertura que es va fer de la catifa vermella. 

  • "El Consell d'Informatius de Mitjans Interactius de RTVE vol fer constar el seu rebuig amb el to i el contingut de l'emissió de la catifa vermella dels Premis Goya a RTVE Play per part d'una col·laboradora externa", comença el comunicat. 
  • "Per molt que es vulgui donar un to despreocupat, alternatiu i pensat per a un públic juvenil, creiem que qualsevol contingut que porti la marca de RTVE ha de complir amb els estàndards de qualitat i neutralitat recollits al llibre d'estil de RTVE i dins del marc de l'Estatut de la Informació, concretament els articles 8 i 9, que bé coneixen els professionals de la Corporació i al qual es deuen".
  • A més, el consell també denuncia alguns dels comportaments que va tenir Hernand durant l'emissió del programa i en especial, per elogiar al president del govern espanyol, Pedro Sánchez: "Al marge d'altres intervencions més que discutibles durant tota l'emissió (eructe, queixes, paraules malsonants sense context...), ens sembla que el to adulador cap a un president del Govern, sigui del signe que sigui, no té cabuda a la radiotelevisió pública, que és la de tots".

Previsions: El consell ha demanat explicacions als responsables de RTVE Play i informarà si pren accions més endavant.