Open Melon
Juan García-Gallardo, vicepresident de la Junta de Castella i Lleó
Foto: Juan García-Gallardo, vicepresident de la Junta de Castella i Lleó | X / @Vox_CortesCyL
Premis Goya

Vox anirà als Premis Goya encara que als "senyorets" del cinema els "piqui"

Temps de lectura: 2 minuts
Juan García-Gallardo, vicepresident de la Junta de Castella i Lleó
Foto: Juan García-Gallardo, vicepresident de la Junta de Castella i Lleó | X / @Vox_CortesCyL

El vicepresident de la Junta de Castella i Lleó, Juan García-Gallardo, ha confirmat que Vox anirà als Premis Goya, que aquest any se celebren a Valladolid. 

Per què és important? En declaracions al municipi segovià de Turégano, García-Gallardo ha dit que, malgrat que Espanya "no està per festes" i que la seva presència "irritarà" a més d'un, hi haurà càrrecs institucionals del partit a la gala. 

Què ha dit? El representant de la formació ultraconservadora ha buscat la provocació durant la seva intervenció davant dels periodistes. 

  • "Aquest és un esdeveniment cultural de primer ordre i no podia faltar una representació institucional d'un dels dos partits que sosté el govern de coalició de la Junta de Castella i Lleó", ha assenyalat el vicepresident.
  • "Estan entestats a transmetre el missatge que Vox té algun problema amb la cultura, però s'hauran de gratar si els pica perquè hi serem", ha afirmat sense embuts. 

A més, García-Gallardo ha recordat que la gala "sol ser aprofitada per actors i directors per ser reivindicatius". En aquest sentit, ha reclamat que aprofitin l'ocasió per "ser altaveu" de "reivindicacions reals i necessàries" com les que duen a terme els agricultors i ramaders, és a dir, aquells que "no són senyorets" com ells.

  • "Si el camp no produeix, la ciutat no menja, jo crec que és hora que els actors i directors aprofitin el seu altaveu mediàtic per fer arribar veritablement les preocupacions socials que tenim avui dia a Espanya", ha manifestat.
  • "Els senyorets són els que volen viure de produir obres cinematogràfiques que després no veu ningú a costa de milions i milions d'euros que paguen amb molt d'esforç els contribuents espanyols", ha volgut aclarir.

Finalment, el vicepresident ha recalcat la feina de la Conselleria de Cultura de la seva comunitat i l'"esforç enorme" per "eixamplar l'espai cultural a totes les seves expressions artístiques".

  • Segons García-Gallardo, Castellà i Lleó ha aconseguit una xifra "rècord" de més de 30 rodatges durant l'any passat. 

Categoria: Open Melon
Etiquetes: Cultura Cinema Goya VOX