Societat
Tractorada a Valladolid
Foto: Tractorada a Valladolid | Twitter / @apcvalladolid
Goya

Amenacen amb boicotejar els Goya amb una gran tractorada: "No arribareu a la festa"

Temps de lectura: 2 minuts
Tractorada a Valladolid
Foto: Tractorada a Valladolid | Twitter / @apcvalladolid

"Els convidats no arribaran a la festa". Els missatges es multipliquen als canals dels agricultors, que pensen portar els seus tractors davant les portes de la Fira de Valladolid, on aquest dissabte a la tarda se celebra la 38 edició dels Premis Goya.

Què en sabem? Aquest dijous ha començat a circular un missatge per les xarxes socials que explica el boicot de la gala. 

  • El missatge s'ha fet viral i crida als agricultors i ramaders per protestar contra l'Agenda 2030, la nova Política Agrària Comuna (PAC), els costos de producció i l'excessiva burocratització del sector, com porten fent durant tota la setmana a la província. 
  • "Aquest any els Goya se celebraran al carrer", diu el missatge. "El dimarts hi va haver retencions a Valladolid i molta gent va arribar tard. El dissabte col·lapsarà Valladolid i els qui no arribareu a la festa sou vosaltres".
  • "La gala dels Goya d'enguany serà recordada durant molt temps", adverteixen els pagesos. "Si tots ens unim... Que tremolin. Ja està bé d'ofegar-nos!"

Què esperar? Davant l'amenaça del possible boicot, la Delegació del Govern de Castella i Lleó ha anunciat un desplegament policial "sense precedents" amb la intenció que l'esdeveniment "se celebri amb normalitat".

  • Més de 1.300 agents, gairebé 300 agents municipals i la resta Guàrdia Civil i Policia Nacional, estaran als carrers de Valladolid. 
  • Encara no s'ha confirmat, però a la gala dels Goya podrien acudir-hi el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i uns altres quatre ministres. 

Aquest dissabte 10 de febrer se celebra la 38a edició dels Premis Goya de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya. Mira aquí l'horari i totes les actuacions musicals.