Cultura i Pantalles
Premis Goya
Foto: Premis Goya | @PremiosGoya
Premis Goya

Goya 2024: data, horari, on veure la gala i totes les actuacions musicals

Temps de lectura: 3 minuts
Premis Goya
Foto: Premis Goya | @PremiosGoya

Aquest dissabte 10 de febrer se celebra la 38a edició dels Premis Goya de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya. 

Per què és important? L'Acadèmia guardona als millors professionals de les diferents especialitats tècniques i creatives del cinema espanyol. 

En detall: Després de la celebració dels Premis Gaudí, i setmanes abans de la gala dels Oscars, el cinema espanyol entrega els seus guardons a les millors interpretacions, direcció, guió, maquillatge... en una cerimònia que enguany se celebra a la ciutat de Valladolid, a Castella i Lleó. 

Data i horari dels Goya 2024

On? L'Auditori Feria de Valladolid acollirà l'edició d'enguany de la festa del cinema nacional. L'Acadèmia ja fa anys que aposta per descentralitzar els premis i celebrar les gales a diferents ciutats d'Espanya. 

  • L'auditori de la ciutat lleonesa compta amb un escenari de grans dimensions i un aforament per rebre els nominats, convidats i autoritats. 

Quan? La gala se celebra el dissabte 10 de febrer a les 22:00 de la nit. 

On puc veure la gala dels Goya 2024? 

En detall: La cerimònia es podrà seguir en directe a través de La 1. Tot i això, RTVE farà una cobertura especial per la celebració dels premis del cinema espanyol. 

  • A partir de les 19:15 a RTVE Play, es podrà seguir en directe la catifa vermella. La carismàtica Inés Hernand serà l'encarregada de narrar aquest especial. La presentadora, a peu de catifa vermella, entrevistarà als protagonistes de la nit. 
  • Part d'aquest programa també es podrà seguir a través de La 1, que connectarà amb Hernand a partir de les 19:35 i només s'interromprà pel Telediario 2, de 21:00 a 22:00. 

Qui presenta la gala dels Goya 2024? 

Què en sabem? Aquest any l'Acadèmia ha apostat per tres presentadors que intentaran que la gala es faci amena i divertida. Els escollits per presentar la gala d'enguany són la cantant i actriu Ana Belén i los Javis, els cineastes Javier Ambrossi i Javier Calvo.  

Actuacions musicals als Goya 2024 

En detall: L'edició d'enguany estarà carregada d'actuacions musicals. Fins a vuit artistes actuaran davant del públic de l'auditori de Valladolid. 

  • Els artistes convidats a la gala són Estopa, Sílvia Pérez Cruz, Amaia, María José Llergó, India Martínez, Niña Pastori, David Bisbal i el cantant portuguès Salvador Sobral, guanyador d'Eurovisió. 

Goya Internacional 2024

Què en sabem? En aquesta edició, els acadèmics han decidit fer entrega del Goya Internacional a l'actriu i productora nord-americana Sigourney Weaver. 

  • L'Acadèmia premia a l'actriu per "la seva impressionant trajectòria plena de pel·lícules inoblidables i per inspirar-nos creant personatges femenins independents, complexos i forts". 

Nominacions Goya 2024

Consulta aquí les principals nominacions dels Premis Goya 2024.