Open Melon
Rosalía
Foto: Rosalía | Instagram
Unió Europea

VOX vol impedir que Rosalía promogui el vot a les eleccions europees

Temps de lectura: 2 minuts
Rosalía
Foto: Rosalía | Instagram

VOX demana explicacions a Brussel·les per tenir intenció de contractar 'celebrities' per promoure les eleccions europees, tal com han publicat diferents mitjans. 

Per què és important? El partit ho considera un malbaratment de fons públics i adverteix "del possible biaix ideològic dels famosos en una campanya que hauria de ser neutral". 

Què en sabem? El cap de la delegació de VOX al Parlament Europeu, Jorge Buxadé, ha enviat una pregunta a la Comissió Europea per saber quants fons públics europeus s'estarien destinant a la contractació de personatges públics d'altíssim caixet com Rosalía o Taylor Swift. 

En detall. A la carta, VOX demana a l'Executiu comunitari que aclareixi sota quins criteris s'estan seleccionant, precisament, aquestes cantants.

  • A la mateixa pregunta, Buxadé recorda que Rosalía "va tenir una sonada polèmica el 2019 després d'escriure Fuck VOX a les xarxes socials, insultant greument a la tercera força política del Congrés, a la qual havien votat quatre milions d'espanyols".

  • També puntualitza que "Taylor Swift és una cantant nord-americana i que, per tant, pertany a un país que no és membre de la Unió Europea. 

Que diu? Buxadé demana quines mesures s'adoptaran per evitar que, durant la campanya de promoció, "els personatges esmentats utilitzin la seva fama per condicionar el vot a favor o en contra de determinades forces polítiques".

  • Al seu compte d'X, Buxadé ha publicat la pregunta sencera, ha criticat aquesta “ocurrència" i es pregunta quant costarà aquesta "ximpleria".  

Previsió. La Comissió Europea té un mes i mig per respondre la pregunta de VOX.

  • Les properes eleccions europees tindran lloc el 9 de juny d'aquest any.

Context. El passat 11 de gener, l'agència de notícies Euronews va publicar una notícia on assegurava que la Comissió Europea vol comptar amb la col·laboració de Taylor Swift i altres cantants per mobilitzar els joves votants amb vista a les eleccions europees d'aquest any.

  • "Rosalía, Måneskin, Angèle i Stromae encapçalen la llista de noms amb què Brussel·les pretén posar-se en contacte els pròxims dies", va avançar en exclusiva Euronews.
  • Segons la mateixa font, "la selecció de celebritats nascudes a Europa intentarà tenir un equilibri geogràfic per arribar al nombre més gran de ciutadans dels 27 Estats membres".

Categoria: Open Melon
Etiqueta: Unió Europea