Societat
Els Bombers treballant en l'incendi de l'edifici de València
Foto: Els Bombers treballant en l'incendi de l'edifici de València | X / @BombersValencia
Incendi

Incendi mortal a un edifici de València: tots els detalls

Actualitzat: Divendres, 23 de febrer de 2024. 16:54
Temps de lectura: 3 minuts
Els Bombers treballant en l'incendi de l'edifici de València
Foto: Els Bombers treballant en l'incendi de l'edifici de València | X / @BombersValencia

Els Bombers han donat per extingit a primera hora d'aquest divendres l'incendi que ha calcinat un edifici d'habitatges de 14 plantes al barri de Campanar de València.

Per què és important? Un immens incendi ha cremat un doble edifici a València deixant víctimes mortals. A més, els Bombers i els equips d'emergència treballen a contrarellotge per trobar persones desaparegudes.

Situació actual: La Delegació de Govern ha actualitzat les dades i confirma aquest divendres al vespre nou morts trobats a l'edifici calcinat, un menys del que s'havia anunciat inicialment. 

  • Al llarg del matí, la policia ha localitzat quatre persones que estaven il·localitzables, i per tant ara ja no hi ha cap desaparegut. 
  • Emergències ha rebaixat l'alerta del Pla Territorial d'Emergències (PTE), declarada per l'incendi, al nivell 1, el segon més baix.
  • Aquesta desescalada suposarà la desmobilització de la Unitat Mèdica d'Emergències (UME) de l'exèrcit espanyol.

En detall: Abans de les 12:00 els bombers han aconseguit entrar a l'edifici per mirar de trobar els desapareguts i esclarir l'origen de l'incendi.

  • Cap a les 10:15 del matí, les flames s'han tornat a fer visibles a l'edifici. A la part posterior es pot veure com el foc continua calcinant l'edifici tot i haver-se donat per extingit en un primer moment a les 4:00 de la matinada.
  • Pel que fa als 15 ferits, hi ha un infant de 7 anys, quatre dones d'entre 27 i 81 anys, i nou homes d'entre 25 i 57 anys. Set dels ferits són bombers.
  • La Unitat Militar d'Emergències ha desplegat 87 efectius i 38 mitjans per col·laborar en les tasques d'extinció de l'incendi.

La causa: La primera hipòtesi amb la qual es treballa és el material que recobria la façana de l'edifici. 

  • La façana s'ha incendiat provocant un efecte xemeneia, provocat per l'espai que hi havia entre les plaques que recobreixen l'edifici per l'exterior. 

Reaccions. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha visitat l'edifici calcinat aquest divendres al matí, passades les 12:00 del migdia. Acompanyat del president de la Generalitat, Carlos Mazón, i l'alcaldessa de València, María José Català, el president s'ha adreçat als mitjans de comunicació després de conèixer l'última hora del tràgic accident. 

  • El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, admet que les possibilitats de trobar algú amb vida a l'interior de l'edifici "són remotes".
  • L'Ajuntament de València ha decretat tres dies de dol oficial i se suspenen així els actes previstos per aquest cap de setmana, com la Crida amb què comença la celebració de les Falles, la macrodespertà i la mascletà en la plaça de l'Ajuntament, previstes per diumenge.