Política
Pedro Sánchez a València
Foto: Pedro Sánchez a València | @desdelamoncloa | X
Incendi

Sánchez visita l'edifici calcinat a València: "Estem aquí per ajudar-vos"

Temps de lectura: 2 minuts
Pedro Sánchez a València
Foto: Pedro Sánchez a València | @desdelamoncloa | X

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, visita la zona on es troba l'edifici cremat al barri del Campanar a València

Per què és important? Aquest dijous un incendi ha calcinat un edifici de 14 plantes a València. Les flames s'han propagat per tot l'edifici. De moment hi ha quatre persones mortes i 14 desapareguts. Els bombers han pogut accedir a l'interior de l'edifici per buscar víctimes i esbrinar l'origen del foc. 

Què diu? Sánchez ha visitat l'edifici calcinat aquest divendres al matí, passades les 12:00 del migdia. Acompanyat del president de la Generalitat, Carlos Mazón, i l'alcaldessa de València, María José Català, el president s'ha adreçat als mitjans de comunicació després de conèixer l'última hora del tràgic accident. 

  • "En primer lloc, en nom del govern d'Espanya i del conjunt de la societat, vull traslladar la solidaritat, estima i empatia a les víctimes ja conegudes pel terrible incendi", ha començat dient Sánchez. 
  • El socialista ha volgut dedicar part del seu discurs en agrair la feina dels diferents serveis d'emergència que han treballat en l'incendi: "És en aquests moments que valorem, molt més, l'excel·lent feina dels serveis d'emergència dels bombers, l'UME, la policia nacional i la policia local" i ha afegit que tampoc es vol oblidar de la Creu Roja, ja que "presten un servei fonamental a l'atenció psicològica" dels afectats per l'accident. 
  • Davant dels líders del PP a València, el president i l'alcaldessa de la ciutat, Sánchez també ha volgut ressaltar "l'esperit de col·laboració" entre les diferents administracions de l'estat. 
  • "Estem aquí per poder ajudar a l'Ajuntament i a la Generalitat per poder respondre al més urgent. Posteriorment, evidentment, per clarificar que és el que ha passat i poder ajudar a sobreposar-se als familiars d'aquesta tragèdia", ha explicat Sánchez. 

En detall: El president espanyol també ha volgut destacar "l'esperit de solidaritat" que viu la societat espanyola i valenciana davant d'aquest accident: "Durant aquestes hores hi ha una onada de solidaritat per part del barri i la ciutadania de València. Vull reivindicar l'esperit de solidaritat en situacions com aquestes".

  • El president ha acabat amb un missatge contundent: "Estem aquí per ajudar-vos".