Societat
Els bombers treballant per apagar el foc a València
Foto: Els bombers treballant per apagar el foc a València
Incendi

Així promocionava l'empresa l'edifici incendiat a València: "Façanes d'un innovador material"

Actualitzat: Divendres, 23 de febrer de 2024. 16:57
Temps de lectura: 2 minuts
Els bombers treballant per apagar el foc a València
Foto: Els bombers treballant per apagar el foc a València

La façana de l'edifici, la principal causant de l'incendi a València que ha deixat víctimes mortals. 

Per què és important? Un immens incendi ha cremat un doble edifici a València deixant víctimes mortals. Des d'aquest dijous a la tarda, a les 17:30, els Bombers i els equips d'emergència treballen a contrarellotge per trobar les persones desaparegudes. 

Què en sabem? Durant tota la nit, els serveis d'emergència han treballat per extingir el foc que ha afectat un bloc d'habitatges de 14 plantes al barri de Campanar a la capital valenciana. 

  • El foc es va originar en un pis de la vuitena planta de l'edifici i es va propagar ràpidament per tot el bloc i l'edifici contigu, que forma part de la mateixa residència. 

Situació actual: A primera hora del matí, s'han deixat de veure flames des de l'exterior, tot i que la zona segueix acordonada i amb el tràfic tallat. Els Bombers treballen intensament per refredar la part exterior de l'edifici per poder accedir dins de l'estructura. 

  • Hi ha 15 ferits, dels quals cinc són bombers. Cap d'ells corre perill i segueixen ingressats a l'hospital. 

La causa: La primera hipòtesi amb la qual es treballa és el material que recobria la façana de l'edifici, fet majoritàriament d'un material molt inflamable, el polietilè. 

  • La façana s'ha incendiat provocant un efecte xemeneia, provocat per l'espai que hi havia entre les plaques que recobreixen l'edifici per l'exterior. 

Què deien? La promotora de l'edifici incendiat promocionava fa anys el bloc d'habitatges amb un vídeo promocional on asseguraven que comptaven amb "façanes recobertes d'un innovador material d'alumini". 

  • En el vídeo promocional, l'empresa deia que els blocs eren "avantguardistes" i destacaven que estaven "units per un espectacular ascensor panoràmic". 
  • A més, ressaltaven que utilitzaven materials de construcció de "màxima qualitat" i que seguien "rigorosos controls de qualitat durant tot el procés d'edificació". 

En detall: El problema és que, segons les primeres informacions, els panells de la façana només tenien 0,5 mil·límetres d'alumini i 5 mil·límetres de polietilè massís, el material inflamable.