Societat
Ciberdelinqüent
Foto: Ciberdelinqüent
Successos

Detingut per estafar 3.000 euros a una veïna de Lleida fent-se passar per la seva filla

Temps de lectura: 1 minut
Ciberdelinqüent
Foto: Ciberdelinqüent

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home a Sant Hilari Sacalm, la Selva, per estafar 2.850 euros a una dona de Lleida, fent-se passar per la seva filla.

Què en sabem? La víctima va presentar una denúncia a comissaria assegurant que algú s'havia fet passar per la seva filla, que era a l'estranger, per reclamar-li 2.850 euros amb l'excusa que tenia "problemes greus".

  • L'home, de 21 anys, va fer servir l'aplicació de WhatsApp per fer-se passar per la filla de la víctima dient que tenia el seu telèfon mòbil trencat, que es trobava amb greus problemes i necessitava una transferència bancària urgent a un compte que li va facilitar.
  • Com que la mare no va poder parlar amb la seva filla, ja que era a l'estranger i davant la urgència de la petició, li va fer la transferència. Quan finalment la va poder localitzar es va adonar de l'estafa. 

Situació actual: Els Mossos de Lleida van poder localitzar el presumpte estafador, al carrer de la Font Vella de Sant Hilari i el van poder detenir, com a responsable d’un delicte d’estafa.

  • Amb tot, la investigació continua oberta i no es descarta que hi hagi més detencions.
  • Els Mossos recorden que és important parlar amb el familiar o conegut que ens demana els diners abans de fer cap transferència i, en cas de no poder-ho fer, no fer-ho.
  • Els estafadors aconsegueixen fins i tot la suplantació d'un compte de WhatsApp per poder personalitzar els missatges amb noms concrets per donar més veracitat a l'estafa.