Societat
Moment de la detenció de l'agressor a la masia on vivia
Foto: Moment de la detenció de l'agressor a la masia on vivia | Captura del vídeo difós per Mossos d'Esquadra
Detenció

Detingut un home per abusos sexuals a menors: amagat en una masia durant 4 anys

Temps de lectura: 1 minut
Moment de la detenció de l'agressor a la masia on vivia
Foto: Moment de la detenció de l'agressor a la masia on vivia | Captura del vídeo difós per Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 51 anys "buscat per delictes continuats contra la llibertat sexual a menors". 

Per què és important? Per evitar ser localitzat per les autoritats, el detingut vivia "amagat i aïllat" en una masia als afores de l'Alforja, al Baix Camp. 

D'on venim? L'agressor va ser condemnat l'any 2020 i des de llavors es trobava fugit amb una ordre de detenció judicial a nivell estatal que també s’havia feta extensiva a nivell europeu.

  • L’ordre de detenció estava en vigor des d'aquell any, que és quan es va celebrar el judici per uns delictes d’abusos sexuals comesos a menors de forma continuada durant l’any 2015 al Vendrell.
  • L’any 2021, l’autoritat judicial va expedir també una ordre europea de detenció per poder localitzar l’home en cas de sortida de l’Estat.

Què en sabem? El detingut vivia "en unes instal·lacions amb plaques solars i altres instal·lacions d’autoabastiment, que li permetien viure de forma aïllada amb el mínim contacte amb l’exterior", segons expliquen els Mossos en un comunicat.

  • "Fruit de noves gestions d’indagació i captació d’informació realitzades des de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Reus", els agents han pogut localitzar aquest dimecres la masia on, molt discretament, vivia l’home.
  • Aquesta troballa va desecadenar un ràpid dispositiu policial que, en menys d’una hora, va aconseguir la detenció de l’home.

Previsió. L'agressor passarà durant les pròximes hores a disposició judicial.

Vídeo de la detenció