Societat
Imatge arxiu SAMU
Foto: Imatge arxiu SAMU | Generalitat València
Incendi

Tres morts i 15 ferits a l'incendi d'un habitatge a Alacant

Temps de lectura: 2 minuts
Imatge arxiu SAMU
Foto: Imatge arxiu SAMU | Generalitat València

Tres persones, entre elles un menor d'edat, han mort la matinada d'aquest dilluns a causa de l'incendi en un habitatge a un edifici de l'Avinguda Marineros a la localitat de La Vila Joiosa, a Alacant.

Què en sabem? Segons ha informat el Centre D'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) i el 112 de la Comunitat Valenciana, el foc es va originar cap a les 2:15 de la matinada d'aquest dilluns.

  • L'incendi es va originar a l'onzena planta de l'edifici i s'ha donat per extingit a les 7:34 del matí.
  • Fins i tot la zona de l'incendi s'ha mobilitzat una unitat del SAMU, una unitat de SVB i dues ambulàncies convencionals. A més, hi han acudit tres dotacions de bombers de la Diputació d'Alacant per sufocar el foc.

En detall: Els morts són dos adults i un menor d'edat. A més, els serveis mèdics han assistit a 15 perdones per inhalació de fum. D'aquestes 7 són dones, d'entre 24 i 67 anys; i 8 homes, d'entre 13 i 57.

  • Un dels homes atesos és policia i ha estat donat d'alta in situ. La resta de ferits han estat traslladats a l'hospital Marina Baixa de LA Vila Josina.

Context: Aquest incendi es produeix només deu dies després de l'incendi mortal registrat a un edifici del barri de Campanar a València. En aquell foc van perdre la vida 10 persones.

  • El foc podria haver estat causat per una guspira del tendal elèctric de l'habitatge on va començar l'incendi. El pis on es va iniciar el foc estava domotitzat, és a dir, els dispositius estaven integrats intel·ligentment per ser controlats automàticament de manera remota o local.