Societat
Protestes dels treballadors de presons
Foto: Protestes dels treballadors de presons | X / @ugtcatalunya
Presons

Els treballadors penitenciaris tornen a bloquejar els accessos a les presons

Temps de lectura: 2 minuts
Protestes dels treballadors de presons
Foto: Protestes dels treballadors de presons | X / @ugtcatalunya

Els funcionaris de presons han reprès avui les protestes a les portes de les presons després de l'assassinat d'una treballadora a la presó de Mas d'Enric.

Què en sabem? Després de bloquejar els accessos a diversos centres penitenciaris divendres i dissabte, ahir van frenar les protestes durant 24 hores.

  • Avui, però, els funcionaris de presons tornen a la càrrega i bloquegen aquest dilluns al matí els accessos a les presons de Lledoners, Ponent, Puig de les Basses, Brians 1 i 2 i Mas d’Enric.
  • Desenes de funcionaris de presons han col·locat de matinada pneumàtics, en alguns casos encesos, branques i pedres per evitar el pas al centre penitenciari.
  • A la presó de dones, coneguda popularment com a Wad-Ras, hi ha una vintena de treballadors concentrats que han permès la sortida dels interns en tercer grau i l’entrada d’aliments, però no la resta de moviments.

Mentrestant, el Departament de Justícia ha confirmat que només les presons de Quatre Camins i Joves, que comparteixen accés, poden obrir les cel·les aquest dilluns al matí.

  • Quatre Camins pot obrir, però sense activitat, i Joves també ho podrà fer. Pel que fa a les presons de Mas d’Enric, Ponent i Puig de les Basses, els interns hauran de romandre sense sortir.
  • A Brians 1 i 2, apunta el departament, passarà probablement el mateix.
  • En aquests dos centres hi ha 1.200 i 1.600 interns, respectivament.

Previsions: La Generalitat ha convocat els representants sindicals dels treballadors penitenciaris amb tres directius del departament que no són la consellera, Gemma Ubasart, ni el secretari de Mesures Penals, Amand Calderó.

  • La reunió està convocada per a les 9:00 del matí a la Conselleria, "en el marc del grup de treball penitenciari-Administració per tractar la crisi dels últims dies".

El crim. Pel que fa a l'assassinat de la cuinera en mans d'un reclús, a les investigacions se suma l'actuació d'ofici del síndic de greuges, per aclarir per què l'intern treballava a la cuina.