Societat
La consellera de Justícia, Gemma Ubasart, davant la Diputació Permanent
Foto: La consellera de Justícia, Gemma Ubasart, davant la Diputació Permanent | arlament de Catalunya / Sergio Ramos
Justicia

Justícia diu que l'assassinat de la cuinera a la presó Mas d'Enric era "difícil de preveure"

Temps de lectura: 2 minuts
La consellera de Justícia, Gemma Ubasart, davant la Diputació Permanent
Foto: La consellera de Justícia, Gemma Ubasart, davant la Diputació Permanent | arlament de Catalunya / Sergio Ramos

La consellera de Justícia, Gemma Ubasart, ha comparegut aquest matí al Parlament, davant de la Diputació Permanent, per donar explicacions sobre el conflicte obert amb els treballadors de les presons des de fa una setmana.

Què ha dit? A la roda de premsa la consellera ha donat explicacions sobre la investigació de l'informe intern que ha elaborat el departament de Justícia sobre l'assassinat de la cuinera de Mas d'Enric.

  • "Amb el benentès que el risc zero no existeix, amb la informació recopilada fins era difícilment previsible el desenllaç fatal del 13 de març", ha dit Ubasart.
  • La consellera ha parlat del cas concret i del pres i ha dit que des que era a la presó, les seves avaluacions havien estat gairebé sempre en el nivell màxim de valoració, per bona conducta i bona evolució, i també pel rendiment i la dedicació.

Tot i això, ha admès que l'intern, que tenia les inicials I.S.O., va protagonitzar un incident fa mig any, quan va donar un cop de puny a un altre intern, però que va reconèixer-ho i no va passar d'aquí.

  • "L'únic incident que va protagonitzar l'intern en tota la seva trajectòria penitenciària és la perpetració d'un cop de puny a un altre intern que manifestava que l'insultava a data 31 d'octubre de 2023".
  • "Immediatament es va fer responsable d'aquesta actuació davant dels funcionaris sense presentar cap actitud violenta o hostil en contra dels mateixos".

En detall: Ubasart ha recordat que la cuinera treballava per l'empresa pública Centre d'Iniciatives per a la Reinserció, CIRE, que des del 1989 es dedica a donar feina a interns de les presons.

  • "Cal posar en context que en quaranta anys no hi havia hagut ni un sol cas d'assassinat d'un treballador o treballadora en mans d'un intern o interna, malgrat la ingent quantitat de persones ocupades pel CIRE en quatre dècades".

Mentrestant, Ubasart no ha evitat topar-se amb les protestes dels treballadors penitenciaris aquest matí a les portes del Parlament, que l'han rebut amb crits d'"assassina.

Categoria: Societat
Etiquetes: Gemma Ubasart Crim