Societat
L'edifici El Barco, a Esplugues de Llobregat
Foto: L'edifici El Barco, a Esplugues de Llobregat | X / @ajesplugues
Habitatge

Desallotgen 38 famílies de l'edifici El Barco, a Esplugues, perquè està en ruïna

Temps de lectura: 2 minuts
L'edifici El Barco, a Esplugues de Llobregat
Foto: L'edifici El Barco, a Esplugues de Llobregat | X / @ajesplugues

L'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat (Barcelona) ha desallotjat aquest dilluns un edifici amb 38 famílies per l'"estat de ruïna", i ha decretat el cessament immediat de l'habitabilitat.

Què en sabem? En un comunicat, l'Ajuntament ha explicat que han pres la decisió de desallotjar els habitants arran de les conclusions d'un informe tècnic extern que ha assenyalat "danys estructurals".

  • "S'està treballant de manera urgent en la recerca de solucions integrals per a totes les famílies afectades. La prioritat de l'Ajuntament és la seguretat de les persones i trobar solucions adaptades a cada cas de la manera més ràpida possible", afegeix el comunicat.
  • Protecció Civil de la Generalitat ha posat a prealerta el pla territorial del cos d'emergències (Procicat) per desallotjar l'edifici de set plantes.

A la pràctica: Des del Consistori s'ha iniciat un protocol de desallotjament que inclou la creació d'una Oficina Municipal de suport i atenció a les famílies afectades, a més de l'activació del Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (Cuesb).

  • També han explicat que a les famílies sense alternativa residencial immediata se'ls ha ofert un allotjament puntual durant les primeres 48 hores.

Context. ‘El Barco’ és un edifici construït fa vuitanta anys al carrer de la Riba, a la zona del parc dels Torrents.

  • El consistori va expropiar l’edifici fa quasi dos anys i té previst enderrocar-lo perquè està en terrenys qualificats de zona verda al Pla General Metropolità.
  • A finals de febrer, després de la caiguda d'un fals sostre i d'una revisió tècnica per determinar-ne les causes, el consistori va ordenar l'inici d'unes obres d'emergència i va encarregar un estudi urgent.
Categoria: Societat
Etiqueta: Habitatge