Societat
L'edifici El Barco, a Esplugues de Llobregat
Foto: L'edifici El Barco, a Esplugues de Llobregat | X / @ajesplugues
Habitatge

Tres famílies romanen tancades dins l'edifici d'Esplugues en risc d'esfondrament

Temps de lectura: 2 minuts
L'edifici El Barco, a Esplugues de Llobregat
Foto: L'edifici El Barco, a Esplugues de Llobregat | X / @ajesplugues

Una dotzena de veïns del popular edifici d'Esplugues de Llobregat conegut com 'El Barco' han decidit passar la nit a casa seva, malgrat que l'Ajuntament va decretar aquest dilluns 25 de març el cessament d'habitabilitat del bloc i va ordenar el desallotjament immediat per "danys estructurals".

Per què és important? L'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat va desallotjar aquest dilluns un edifici amb 38 famílies per l'"estat de ruïna" en què es troba.

En detall: De les 38 famílies desallotjades, entre 12 i 15 veïns romanen al seu interior. Segons expliquen als mitjans, reclamen que l'Ajuntament es posi en contacte amb ells i els doni solucions. 

  • "No ens han donat mai la seguretat de quan podríem tornar per recollir les nostres coses. Jo tinc aquí 15 anys de vida en objectes, i la meva mare, més de quaranta", expliquen els veïns al diari 'El Periódico'.
  • El primer tinent d'alcaldia d'Esplugues de Llobregat i regidor d'Urbanisme, Eduard Sanz, ha demanat "seny" i "responsabilitat" a les famílies que segueixen dins l'edifici El Barco, perquè diu que "estan posant en risc la seva seguretat", ja que l'edifici "podria entrar en col·lapse i caure". 

Situació actual: Serveis Socials porta tot el dia mediant amb les tres famílies que no volen marxar per convèncer-les d'abandonar l'espai.

  • Segons indica l'Ajuntament, els han tallat el gas i també han demanat a la resta de companyies subministradores que tallin l'aigua i la llum.

Context: ‘El Barco’ és un edifici construït fa vuitanta anys al carrer de la Riba, a la zona del parc dels Torrents.

  • El consistori va expropiar l’edifici fa quasi dos anys i té previst enderrocar-lo perquè està en terrenys qualificats de zona verda al Pla General Metropolità.
  • A finals de febrer, després de la caiguda d'un fals sostre i d'una revisió tècnica per determinar-ne les causes, el consistori va ordenar l'inici d'unes obres d'emergència i va encarregar un estudi urgent.
Categoria: Societat
Etiquetes: Habitatge Accident