Societat
Imatge dels assaltants
Foto: Imatge dels assaltants | Mossos d'Esquadra
Mossos d'Esquadra

Es disfressen de policies per assaltar una plantació de marihuana i s'equivoquen de casa

Temps de lectura: 2 minuts
Imatge dels assaltants
Foto: Imatge dels assaltants | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una organització criminal especialitzada en assalts a plantacions de marihuana fent-se passar per policies.

Què en sabem? Els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional han detingut sis persones relacionades amb 4 robatoris violents entre els quals hi ha el líder de l’organització, la seva mà dreta i quatre integrants més.

  • Els detinguts cometien els assalts en grups nombrosos i amb ostentació d’armes de foc llargues i curtes.

En detall: El primer fet investigat va ser el 17 de juny de l’any passat a Tarragona on els integrants de l’organització van cometre un assalt en grau de temptativa. Tot i no aconseguir el seu objectiu, l’organització va demostrar la seva capacitat per fer-se passar per policies.

  • Mesos mes tard, la mateixa organització va perpetrar un assalt violent a Reus, en una finca on els autors es pensaven que hi havia una plantació de marihuana.
  • En aquest robatori violent els autors van agredir la persona que feia de masover de la finca.
  • Només tres dies més tard, alguns membres de l’organització van protagonitzar un robatori amb violència a una treballadora d’un establiment a qui, fent-se passar també per policies, li van robar el vehicle.

A més, el novembre van cometre el darrer assalt violen amb el mateix modus operandi. 

  • És a dir, assalts fets per un nombrós grup de persones, totes elles vestides amb armilles i roba tàctica policial i amb ostentació tant d’armes llargues com de curtes.

Amb tot, els policies van poder acreditar l’estructura de l’organització i identificar el seu líder. El passat dimarts es va establir un dispositiu conjunt de mossos i Policia Nacional que va comptar amb 200 efectius.

  • En el transcurs de les entrades, els investigadors van localitzar i intervenir, pel que fa a la salut pública, 4 quilograms d’haixix, 250 plantes de marihuana, 5 quilograms de cabdells de marihuana llestos per distribuir i 22 grams de cocaïna.
  • També van localitzar 2 pistoles elèctriques i van intervenir 10.450 euros.

Previsions: La investigació continua oberta i no es descarten altres detencions relacionades amb l’organització criminal.