Societat
Xarxes

VIRAL: Un descerebrat es grava a les vies quan passa un tren per "adrenalina pura"

Temps de lectura: 2 minuts

Un individu ha decidit que era una bona idea apropar-se a centímetres de la via i esperar que un tren de Rodalies passés a tota velocitat. També ha "pensat" que era una bona idea gravar-se mentre posava en risc la seguretat dels passatgers i publicar el vídeo a les xarxes socials. 

Per què és important? Aquest tipus d'accions pretesament heroiques, que en realitat son delictives, son cada vegada més habituals a Internet. El desig de popularitat hauria de tenir almenys una línia vermella: posar en risc terceres persones.  

Què en sabem? "Adrenalina pura a centímetres de la via del tren" és com titula aquest descerebrat el vídeo que ha publicat al seu compte d'Instagram. 

  • Els fets han passat al tram Vilanova-Sitges. 
  • A les imatges es pot veure com, molt a prop de les vies, l'individu espera que passi el tren. 
  • Quan el tren s'acosta a tota velocitat, l'home decideix estirar els braços per tenir encara més sensació de risc. 
  • El maquinista fa sonar la botzina per alertar-lo del perill i el tren acaba frenant, sense que quedi del tot clar en el vídeo si el conductor atura la màquina sobtadament per prudència o por a l'atropellament. 
  • Al vídeo es veu clarament que l'individu no està sol i que aquest tram de la via és molt freqüentat per vianants. 

Situació actual. Aquest migdia, mentre s'escrivia aquesta notícia, encara es podia veure el vídeo al compte d'Instagram de l'autor i protagonista. 

  • A les 13:00 d'aquest dijous, el perfil ha quedat esborrat. 
  • Alguns usuaris d'X (Twitter) havien compartit prèviament el vídeo i això fa que encara sigui possible veure'l (més avall).

Vídeo

Context. Bretolades com aquesta reobren el debat sobre si cal tancar i vigilar les infraestructures ferroviàries. 

  • En trams del litoral son massa habituals aquest tipus d'accions protagonitzades per individus inconscients i sense cap respecte envers la seguretat dels altres.