Societat
Juan Vicente Pérez Mora, reconegut des del 2022 com l'home més longeu
Foto: Juan Vicente Pérez Mora, reconegut des del 2022 com l'home més longeu
Successos

Mor amb 114 anys Juan Vicente Pérez, l’home més gran del món

Temps de lectura: 2 minuts
Juan Vicente Pérez Mora, reconegut des del 2022 com l'home més longeu
Foto: Juan Vicente Pérez Mora, reconegut des del 2022 com l'home més longeu

Quan només li faltaven dos mesos per complir 115 anys, Joan Vicente Pérez Mora ha mort a causa de complicacions respiratòries.

Per què és important? El veneçolà Juan Vicente Pérez Mora (1909, El Cobre), és l’home més longeu del món. El 27 de maig n’hauria fet 115.

Què en sabem? Joan Vicente va morir aquest dimarts a l'estat Táchira, fronterer amb Colòmbia. Segons informen alguns mitjans locals, hauria mort per complicacions respiratòries.

  • La mort del supercentenari -paraula per designar els avis que arriben a aquestes edats- va ser comunicada a X (abans Twitter) pel governador de Táchira, Freddy Bernal.

D'on venim? Pérez Mora sempre ha viscut en una zona muntanyosa de Táchira, on va treballar el camp durant més de 50 anys. Allà també es va casar i va tenir 11 fills amb Ediofina García, que va morir el 1997 després de 60 anys de matrimoni.

  • El 2020 es va convertir en l’home més gran de Veneçuela i el 2022 el Consell Legislatiu de l’Estat de Táchira el va declarar patrimoni vivent de la regió.
  • Quan va fer 114 anys fins i tot el president del país, Nicolás Maduro, va expressar el seu orgull pel “Tío Vicente”, com era conegut pels seus parents.

En detall: Ara amb la mort de Pérez, l’home més gran del món documentat passa a ser el japonès Gisaburo Sonobe.

  • El japonès va néixer el 6 de novembre del 1911 i actualment té 112 anys.

En profunditat: Pel que fa a la persona més longeva del món, continua sent la catalana Maria Branyas amb 117 anys.

  • Aquest 4 de març, la catalana Maria Branyas va complir 117 anys. Des de fa més de dues dècades viu en la residència Santa Maria del Tura a Olot (Garrotxa).
  • El pròxim 10 de maig la catalana en podria avançar a dues i així col·locar-se entre les 10 persones de la història més longeves. Només hi ha hagut quatre persones que han arribat als 118 anys i només una ha superat els 120 anys: la francesa Jeanne Calment, que va morir amb 122 anys i 164 dies.
Categoria: Societat
Etiquetes: Obituari Successos