Societat
Melatonin 7 ha estat retirat del mercat
Foto: Melatonin 7 ha estat retirat del mercat | OCU
Salut

Sanitat retira aquest complement alimentari per superar la dosis de melatonina

Temps de lectura: 2 minuts
Melatonin 7 ha estat retirat del mercat
Foto: Melatonin 7 ha estat retirat del mercat | OCU

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha ordenat la prohibició de la comercialització i la retirada del mercat de tots els exemplars d'aquest complement alimentari en càpsules.

Per què és important? El producte supera la quantitat de principi actiu autoritzada en els suplements alimentaris.

En detall: Es tracta de 'Melatonin 7' i, segons Sanitat, presenta melatonina en unes dosis que la converteix en un medicament i no en un suplement alimentari, com presenten el producte.

  • Segons indica l'etiqueta del producte, conté la substància farmacològicament activa melatonina en una dosi de 5 mg per càpsula, "quantitat suficient per restaurar, corregir o modificar una funció fisiològica exercint una acció farmacològica, cosa que li confereix la condició de medicament", segons indica l'AEMPS.
  • Hi ha medicaments autoritzats per a la seva comercialització a Espanya el principi actiu dels quals és la melatonina amb dosi de 2 mg.
  • Una quantitat que es pot considerar suficient per provocar efectes adversos a la persona que ho pren, classificant-la efectivament com un medicament i no com un suplement.

Què és la melatonina? La melatonina o N-acetil-5-metoxitriptamina és una hormona produïda per la glàndula pineal relacionada estructuralment amb la serotonina que participa en una gran varietat de processos cel·lulars, neuroendocrins i neurofisiològics.

  • Aquesta hormona s'associa fonamentalment al control dels ritmes circadiaris i a l'adaptació al cicle de llum foscor. A més, s'associa a un efecte hipnòtic o estimulant del son.

Els riscos de la melatonina.

  • Segons indica l'Agència del Medicament, els possibles efectes adversos del consum de melatonina són irritabilitat, nerviosisme, inquietud, insomni, migranya, mareig, hipertensió o mal d'estómac, entre d'altres.
  • També pot causar somnolència i, per això, s'ha d'administrar amb precaució, per això s'ha d'administrar amb precaució.

Categoria: Societat
Etiquetes: Salut Consum