Societat
Arriben les paneroles abans del previst
Foto: Arriben les paneroles abans del previst
Plagues

Les paneroles tornen abans del previst i ho fan sent encara més resistents

Temps de lectura: 2 minuts
Arriben les paneroles abans del previst
Foto: Arriben les paneroles abans del previst

La calor arriba cada any abans i les paneroles, com el temps, han tornat també abans del previst. 

En detall: Les temperatures excepcionalment altes per l'època que estem tenint aquests últims dies fa que les paneroles surtin abans i es facin més visibles arreu.

  • Segons avança el 324, les paneroles tenen un comportament similar al dels bacteris, que sovint es poden fer resistents als antibiòtics: els experts alerten que les paneroles s'estan tornant resistents als insecticides que s'utilitzen per eliminar-les i això ja està provocant un increment en les poblacions d'aquests insectes.
  • Els experts també recorden que la calor les activa i que les empreses d'eliminació de plagues han començat a treballar dos mesos abans del que era habitual.

A més, aquests no són els únics entrebancs a l'hora de lluitar contra les plagues de paneroles. La legislació que regula els insecticides cada cop és més estricta. 

  • Els experts expliquen que actualment "s'estan eliminant alguns insecticides i s'estan reduint també les dosis dels que es poden utilitzar, de manera que ara les empreses estan buscant nous mètodes i nous principis actius per eliminar-les".
  • Les paneroles, però, no transmeten malalties, així com sí que ho fan altres insectes d'estiu com els mosquits. Tot i això, les paneroles sí que poden produir al·lèrgia respiratòria a alguns malalts d'asma.

Què esperar? De moment, el mes de març d'enguany va ser el març més càlid des que es tenen dades. També aquest cap de setmana del 13 i 14 d'abril va ser el més calorós en la història de Barcelona. L'Observatori Fabra va registrar el rècord històric de temperatura en els 110 anys de registres en aquesta ubicació.