Societat
Protestes durant el ple municipal de Tarragona
Foto: Protestes durant el ple municipal de Tarragona | @VOX_tarragona
Ajuntaments

La Guàrdia Urbana de Tarragona irromp al ple, demana la dimissió de l'alcalde socialista i aplaudeix VOX

Temps de lectura: 2 minuts
Protestes durant el ple municipal de Tarragona
Foto: Protestes durant el ple municipal de Tarragona | @VOX_tarragona

La Guàrdia Urbana de Tarragona han irromput al ple municipal d’aquest divendres per reclamar millores salarials. La situació s'està agreujant i una cinquantena d'agents han interromput la sessió per demanar la dimissió de l'alcalde socialista Rubén Viñuales.  

Per què és important? Arran del conflicte salarial amb l’Ajuntament tarragoní, el cos policial local es nega a fer hores extres i a cobrir actes multitudinaris. Per aquest motiu, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha posat a disposició de la ciutat els reforços dels Mossos que siguin necessaris.

Què en sabem? La reclamació principal que fan al consistori és que es respecti el conveni, on es determina que els policies locals han de cobrar les hores extres al mateix preu que els Mossos d’Esquadra. 

  • També demanen una ampliació de la plantilla perquè, justament per la falta d'efectius, els agents estan acumulant gran quantitat d'hores extraordinàries que, a més, no s'estarien pagant com caldria. 

Amb detall. Amb crits d'"alcalde dimissió" i amb cartells de "cansats de paraules, volem fets", l'alcalde s'ha vist obligat a exigir silenci i respecte. 

  • Durant el ple, ha estat molt aplaudida i felicitada pels agents policials la intervenció de la regidora de VOX, Judith Gómez, que els ha mostrat tot el suport. 
  • "Sempre estarem al costat de les causes justes i de la nostra Policia Local", ha escrit Gómez a X (Twitter). 

Reacció. El conflicte està prenent tal rellevància que el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha decidit intervenir-hi. 

  • Elena ha parlat per telèfon amb l’alcalde Viñuales, per mostrar preocupació "amb la situació que s’està vivint a Tarragona” i ha posat agents dels Mossos d'Esquadra a disposició de la ciutat. 

Previsió. La Guàrdia Urbana de Tarragona avisa que no s'aturarà i ha amenaçat amb portar a terme més accions de protesta, com ara manifestacions.

Context. Tot aquest conflicte coincideix amb la celebració recent d'una Junta Local de Seguretat, on l'alcalde del PSC ha anunciat més "col·laboració policial i l’aposta per la policia de proximitat" perquè "la lluita contra els fets delictius és un gran objectiu de mandat".

  • El cert, però, és que la seva policia se li ha girat del tot en contra i no sembla disposada a col·laborar, en l'actual situació laboral. 

Categoria: Societat