Societat
Vista panoràmica del litoral de Barcelona des de la platja de la Nova Icària
Foto: Vista panoràmica del litoral de Barcelona des de la platja de la Nova Icària | Ajuntament de Barcelona / Vicente Zambrano González
Plans gratis

Sis plans gratis prop de Barcelona per fer aquest cap de setmana

Temps de lectura: 6 minuts
Vista panoràmica del litoral de Barcelona des de la platja de la Nova Icària
Foto: Vista panoràmica del litoral de Barcelona des de la platja de la Nova Icària | Ajuntament de Barcelona / Vicente Zambrano González

Arriba el bon temps i de ben segur que voldràs aprofitar aquest cap de setmana. Encara no saps què fer a la ciutat? Apunta't els diferents plans per gaudir del dissabte i el diumenge sense gastar diners o gastant-ne ben pocs.

La Fira d'Espàrrecs de Gavà

Un any més, Gavà celebra l'edició número 69 de la Fira d'Espàrrecs que se celebra a la localitat del Baix Llobregat, emmarcada a l'esdeveniment Temps d'Espàrrecs. 

Horaris: La festa comença aquest divendres 3 de maig amb l'inici de la mostra comercial i artesanal a partir de les 17:00 com a activitat més destacada de la primera jornada.

  • El dissabte 4 de maig es preparen diverses activitats entre les quals hi ha la proposta de 'Showcooking' amb espàrrecs de Gavà a les 12:00. Abans, a les 11:30, haurà començat la Mostra Agrícola que s'allargarà fins a les 21:30 h. Ja de nit tindrà lloc un dels actes principals del cap de setmana: el concert del grup Stay Homas, a la plaça de Francesc Macià, a les 22:00.
  • Finalment, el diumenge 5 de maig es podrà gaudir del Ral·li Antic i l'exposició de vehicles clàssics, de 12:00 a 14:00. A la mateixa hora, el xef Estrella Michelin Iñaki Aldrey impartirà un altre 'Showcooking' i a la tarda tindran lloc diverses actuacions musicals i de dansa.

Santpedor en Flor

La localitat de Santpedor, a una hora en cotxe de Barcelona, celebra aquest cap de setmana les jornades de benvinguda de la primavera amb el programa Santpedor a Flor.

  • Santpedor va ser al 2017 el primer municipi del Bages a entrar a formar part de Viles Florides, una iniciativa amb un centenar de municipis a tot Catalunya i que va néixer amb l’objectiu de mostrar i posar en valor la riquesa natural i paisatgística del país.

Horaris: En el programa d'activitats, hi destaca la visita teatralitzada per la vila medieval del poble, que a més és gratuïta. Podràs escollir entre els dos torns durant el matí del dissabte 4 de maig: a les 10:00 i a les 11:30 h, i la comitiva sortirà des de l'antiga fàbrica de Cal Clarassó. Per formar part del públic cal una inscripció prèvia.

  • La nit del divendres 3 de maig, Santpedor ha preparat un tribut a Queen. 
  • El dissabte es podrà gaudir del taller de 'tataki-zomé' a partir de les 16:00 i, més tard, a les 19:30 comença la fira gastronòmica del Tast i el Got.
  • El diumenge 5, hi haurà la cercavila d'entitats de la cultura popular, des de la plaça Gran U d'Octubre fins a la plaça de l'Església.

Diada Màgica de la Maduixa a Sant Iscle de Vallalta

Per tal de promocionar l'excel·lent maduixa que es conrea a la comarca del Maresme, a més d'homenatjar els pagesos, cada primer diumenge de maig Sant Iscle de Vallalta celebra la Diada Màgica de la Maduixa.

  • A més, en els últims anys s'ha incorporat la temàtica "màgica" a aquesta diada, i ve acompanyada d'espectacles i activitats per petits i grans.

Horaris: La jornada arrenca a les 9:00 del diumenge 5 de maig amb la '5a marxa màgica', un itinerari circular de 8 quilòmetres per la localitat. Cal una reserva prèvia per poder formar part de la caminada.

  • Durant el diumenge també es podrà gaudir de la fira de productes artesans on comprar maduixes de primera qualitat.
  • El més destacat del dia és l'espectacle al carrer 'Witchin' on tres bruixes germanes lluiten per la llibertat. Tindrà lloc al parc dels Vegetals a partir de les 11:30. Quan acabi, al mateix lloc es procedirà amb la trobada de bruixes i bruixots. De fet, l'organització anima el públic a arribar disfressat mentre es fa un vermut musical. 

Comic Barcelona

La 42a edició del Saló del Còmic, més conegut com a Comic Barcelona, arrenca aquest divendres 3 de maig a la Fira Barcelona de Montjuïc. Enguany, el Comic Barcelona s'estrena amb una exposició en homenatge a Francisco Ibáñez, que va morir l'estiu passat.

Horaris: Durant tot el cap de setmana, el visitant podrà gaudir d'uns 220 expositors i d'una sala de cinema que acollirà projeccions de pel·lícules que van tenir una versió inicial en forma de còmic.

  • Les entrades tenen un cost de 10 euros per internet i de 12 euros a taquilla.

Fira Mercat de Sant Ponç a Mataró

Ben entrada la primavera, la Fira mercat de Sant Ponç convida a provar al visitant un munt de productes alimentaris elaborats de manera artesanal. Amb parades vingudes d’arreu de Catalunya i de la resta de l’Estat, hi trobaràs un variada oferta de confitures, codony, mel, neules, herbes medicinals, caramels, galetes, coques, formatges, embotits, olis i licors. 

Horaris: Aquest dissabte i diumenge de maig, el mercat amb una novetat destacada: un espai des d'on es faran tallers relacionats amb la natura i que vol contribuir a la dinamització de la fira. 

  • El dissabte 4 tindrà lloc el taller de bombes de llavors, que consisteix a encapsular llavors amb argila i matèria orgànica, i el taller de flors aromàtiques, a partir de les 11:00 i les 18:00, respectivament.
  • El diumenge 5, en el mateix horari, tindrà lloc el taller de 'saquets de la calma' i el taller d'embalatges casolans amb cera d'abella.

Van Van 100% a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm

El col·lectiu gastronòmic Van Van Food celebrarà una nova edició del Van Van 100%, un festival gastronòmic en el qual, aquesta vegada, totes les propostes seran al 100% sense gluten. 

Horaris: Durant el 4 i 5 de maig, el programa de Van Van 100% es completarà amb tallers i 'showcookings' sense gluten.

  • L'Associació Catalana de Celíacs, per exemple, prepararà una activitat familiar per aprendre a cuinar galetes sandvitx sense gluten; Lore Salas ensenyarà a preparar una mousse de xocolata vegana i sense gluten i Manioca realitzarà un taller demostratiu de creps brasileres, entre d'altres.

Categoria: Societat