Tecnologia i Ciència
Set tones de brossa humanes són les que acumula Mart
Foto: Set tones de brossa humanes són les que acumula Mart | Planet Volumes
Mart

El viatge més llarg de la brossa humana: el planeta Mart

Temps de lectura: 1 minut
Set tones de brossa humanes són les que acumula Mart
Foto: Set tones de brossa humanes són les que acumula Mart | Planet Volumes

Mart acumula ja més de set tones de brossa a conseqüència de mig segle d’exploració robòtica. 

Per què és important? Les agències espacials ja han mostrat la seva preocupació per la brossa espacial, ja que poden contaminar cossos planetaris. A més, tota la deixalla que volta per l’òrbita de la Terra pot ser perillosa per l’Estació Espacial Internacional.

Què sabem.

  • L’investigador en Robòtica de la Universitat de West Virginia, Cagri Kilic, ha analitzat 18 objectes fets per humans amb destinació a Mart en 14 missions separades.
  • L’estudi ha conclòs que Mart acumula una massa de set tones de brossa a la superfície.
  • Les deixalles a Mart provenen de tres fonts: hardware rebutjat, naus espacials inactives i naus espacials estrellades.
  • La suma de la massa de totes les naus espacials que s'han enviat a Mart és de 9.979 quilos. Restant el pes de les naus actualment operatives en la superfície (2.860 quilos) s'obté un total de 7.119 quilos de deixalles humanes a Mart.

En profunditat. El ròver Perseverance de la NASA va anunciar el juny de 2022 la troballa d'una deixalla en la seva arribada al planeta vermell. Un tros de manta tèrmica, ara brossa espacial, que va quedar entre dues pedres.