Tecnologia i Ciència
Ecografia 4D, en una imatge d'arxiu
Foto: Ecografia 4D, en una imatge d'arxiu | Pexels
Vida

Els bebès reaccionen al gust i l'olor dels menjars a l'úter

1.
Ecografia 4D, en una imatge d'arxiu
Foto: Ecografia 4D, en una imatge d'arxiu | Pexels

Investigadors científics han determinat que els fetus reaccionen al gust i a l'olor del menjar que consumeix la mare.

Per què és important? Aquesta és la primera prova aconseguida que demostra que els bebès encara a l'úter són capaços de tastar i olorar els aliments. I obre la porta a la creació d'hàbits alimentaris saludables abans fins i tot del naixement.

Al detall:

  • El Laboratori d'Investigació Fetal i Neonatal de la Universitat de Durham (Regne Unit) ha fet ecografies en 4D a 100 dones embarassades d'entre 18 i 40 anys, a les 32 i 36 setmanes.
  • Aquestes van menjar pastanaga i col arrissada i han observat que els seus nadons reaccionaven poc temps després de la ingesta.
  • De fet, reaccionaven amb "cara de riure" a la pastanaga i amb "cara de plor" amb la col arrissada.
  • L'estudi l'ha publicat la revista Psychological Science.

D'altra banda: Els investigadors creuen que el que mengen les dones embarassades pot influir en les preferències dels bebès un cop nascuts. 

Què diuen: 

  • "Els estudis fins ara es basaven en resultats posteriors al naixement, mentre que el nostre és el primer que veu les reaccions abans del naixement", ha dit la investigadora Beyza Ustun.
  • "Ha estat realment sorprenent veure la reacció dels bebès no nascuts als sabors de la col arrissada i la pastanaga i compartir aquests moments amb els seus pares", ha afegit.
  • "Creiem que l'exposició repetida als sabors abans del naixement pot ajudar a establir preferències alimentàries després del naixement, el que podria ser important en l'alimentació saludable", en paraules d'Ustun.

Context: Les persones experimentem el sabor amb una combinació en què també entra l'olor. Però els fetus ho fan en olorar i empassar el líquid amniòtic a l'úter.