Tecnologia i Ciència
Dos especialistes en neurocirurgia i cirurgia vascular de l'Hospital Joan XXIII operant
Foto: Dos especialistes en neurocirurgia i cirurgia vascular de l'Hospital Joan XXIII operant | Cedida Departament de Salut
Salut

L'Hospital de Tarragona implanta pròtesis discals amb una nova tècnica

Dos especialistes en neurocirurgia i cirurgia vascular de l'Hospital Joan XXIII operant
Foto: Dos especialistes en neurocirurgia i cirurgia vascular de l'Hospital Joan XXIII operant | Cedida Departament de Salut

L'Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII implanta pròtesis als pacients amb mal d'esquena i ciàtica amb una nova tècnica d'alta complexitat al centre hospitalari, un servei que també es fa a l'Hospital Universitari de Bellvitge.

Per què és important? La dificultat d'aquest procediment requereix el treball conjunt d'especialistes experimentats.

Què sabem? El nou procediment fa un abordatge anterior a la columna per operar la patologia degenerativa del disc intervertebral.

  • El seu objectiu és reduir el mal d'esquena i els símptomes de les extremitats inferiors (ciàtica).
  • Es tracta d'una actuació dificultosa que requereix el treball conjunt d'especialistes en neurocirurgia i cirurgia vascular.

En detall: En pacients més joves, amb una anatomia conservada en què només tenen danyat el disc, es col·loca una pròtesi discal mòbil. Aquests recuperen integralment la mobilitat de la columna, ja que restaura l'alçada de l'espai discal i garanteix els sis moviments naturals.

  • Pel que fa als pacients amb una patologia degenerativa multisegmentària, habitualment persones més grans de 50 anys, quan no es pot introduir la pròtesi mòbil es col·loca una capsa fixa que substitueix el disc danyat.

Què diuen? El neurocirurgià, Francisco Gonçalves, ha explicat que la idea és "tenir un ventall ampli d'eines per oferir a cada pacient l'alternativa més idònia segons la seva patologia".

A partir d'ara: L'any vinent, l'equip de columna neuroquirúrgica afegirà a la seva cartera de serveis els abordatges laterals i oblics a la columna, potenciarà l'endoscòpia de columna, els abordatges per la via anterior i la cirurgia percutània.

 

Etiqueta: Salut