Tecnologia i Ciència
Una persona fent servir l'eina de ChatGPT
Foto: Una persona fent servir l'eina de ChatGPT | Pexels
Chat GPT

Els trucs per obtenir millors resultats a ChatGPT i GPT-4

Actualitzat: Divendres, 16 de juny de 2023. 16:03
Temps de lectura: 2 minuts
Una persona fent servir l'eina de ChatGPT
Foto: Una persona fent servir l'eina de ChatGPT | Pexels

OpenAI ha configurat un llistat on comparteix estratègies i tàctiques per obtenir millors resultats dels GPT. L'empresa de ChaGPT i GPT-4 recorda que hi ha mètodes que poden fer-se servir per obtenir millors resultats.

Per què és important? La intel·ligència artificial (IA) viu un moment d'eclosió i cada cop són més els sectors que utilitzen aquesta tecnologia. Tot i això, molts usuaris han compartit a les xarxes socials alguns dels errors relacionats amb aquesta tecnologia.

Què en sabem? Davant d'alguns dels errors que molts usuaris han reportat sobre el ChatGPT, l'empresa OpenAI ha detallat alguns recursos que podem fer servir per millorar la nostra experiència amb aquesta eina.

  • La IA no és una persona, per això caldrà posar de la nostra part per aconseguir uns resultats més eficients i fiables.

Donar referències

Una de les queixes més repetides pels usuaris és que el ChatGPT no ofereix fonts de les informacions que comparteix com a vertaderes.

  • Per això, l'empresa recomana proporcionar text de referència a un software GPT el que millora, segons OpenAI, a "ajudar a respondre amb menys invents".

Fer les tasques "més senzilles"

L'empresa recomana fer les tasques per parts i dividir-les en més senzilles, en comptes de demanar una tasca complexa.

  • És a dir, en comptes de demanar que faci un escrit de moltes pàgines sobre un tema, és millor desglossar els diferents punts que vulguis analitzar. 

Deixar que GPT "pensi"

Segons OpenAI, els GPT tenen més errors quan intenten respondre immediatament, en lloc d'elaborar una resposta amb temps. Per fer-ho es pot indicar a la IA que vagi "raonant" la seva resposta en comptes de demanar una conclusió.

Fer servir canvis sistemàticament

Per millorar el rendiment, OpenAI també recomana que si el resultat obtingut no és el desitjat, pots tornar a demanar-ho però modificant alguna de les instruccions.