Tecnologia i Ciència
La pàgina web de ChatGPt en una tablet
Foto: La pàgina web de ChatGPt en una tablet | Eduardo Parra / Europa Press
ChatGPT

Què és Auto-GPT? Així pots accedir a l’eina d’IA més potent que Chat GPT

Actualitzat: Dimecres, 14 de juny de 2023. 16:25
Temps de lectura: 2 minuts
La pàgina web de ChatGPt en una tablet
Foto: La pàgina web de ChatGPt en una tablet | Eduardo Parra / Europa Press

L'eina de ChatGPT no para de créixer i les noves versions que ens ofereix la intel·ligència artificial fan molt difícil saber el futur que ens depararà. 

Per què és important? La intel·ligència artificial (IA) viu un moment d'eclosió, i amb ella el ChatGPT d'OpenAI. Tot i això, ha generat un gran debat i ha dividit la societat entre els que veuen amb bons ulls l'arribada d'aquestes eines o els que creuen que pot ser una amenaça.

Què és Auto-GPT?

En detall: El model de ChatGPT es basa en un format de pregunta i resposta, però ara ha anat evolucionant fins a crear l'Auto-GPT, una eina que, és autònoma i capaç de realitzar diverses accions consecutives sense esperar la interacció humana a canvi.

Què en sabem? En aquest cas en lloc de ser un usuari qui va introduint les peticions, és el propi model d'intel·ligència artificial qui va generant contingut basant-se en l'entrada inicial.

Com funciona Auto-GPT?

En profunditat: Aquest innovador sistema d'IA supera els límits i permet als usuaris beneficiar-se de les capacitats que tenen les eines de text d'OpenAI. En aquest cas pot funcionar de manera independent sense guia humana.

  • Un cop plantegem un objectiu com "crea una empresa que generi ingressos amb una inversió de 100 euros", Auto-GPT planteja un camí que després desenvolupa. 
  • L'eina és capaç, per exemple, de crear una aplicació, pot integrar Gmail i google Calendar o pot inclús ajudar-nos amb els aspectes relacionats amb la programació.

Com utilitzar Auto-GPT?

A la pràctica: Qualsevol persona pot instal·lar-ho al seu ordinador i, tot i que només es pot utilitzar amb una API de GPT 3.5, l'ideal és fer-ho servir amb una de GPT-4 que només està disponible per a subscriptors de pagament de ChatGPT Plus.

Avantatges d’Auto-GPT respecte Chat GPT

A més: El sistema fa ús de Chat GPT per generar text, però té l'avantatge de poder accedir a internet per recollir dades i té memòria tant a curt com a llar termini, una limitació clara dels models actuals.