Tecnologia i Ciència
Fotografia d'arxiu del logotip de Google, a Mountain View, Califòrnia
Foto: Fotografia d'arxiu del logotip de Google, a Mountain View, Califòrnia | EFE/John G. Mabanglo
IA

Google se suma a la intel·ligència artificial i llança Bard, el seu ChatGPT

Temps de lectura: 2 minuts
Fotografia d'arxiu del logotip de Google, a Mountain View, Califòrnia
Foto: Fotografia d'arxiu del logotip de Google, a Mountain View, Califòrnia | EFE/John G. Mabanglo

Google no es queda enrere i llança el seu propi ChatGPT, sota el nom de Bard. 

Per què és important? La intel·ligència artificial (IA) viu un moment d'eclosió total. Qualsevol persona, gràcies a aquesta eina, pot produir il·lustracions de nivell professional, assajos científics, novel·les històriques i fins i tot, acabar la novena simfonia de Beethoven.

Què en sabem? Només dos mesos després que el ChatGPT d'OpenAI canviés el món de la tecnologia, Google llança el seu propi xat d'intel·ligència artificial

  • Bard és el xat d'intel·ligència artificial de la multinacional, però més precisa i potent que qualsevol altra, segons apunta l'empresa.
  • L'objectiu de Google és que qualsevol persona pugui utilitzar el seu cercador de manera diferent a com s'ha fet fins ara.  
  • L'ús d'una versió més continguda de LaMDA permetrà una major velocitat a l'hora de processar la informació. Per tant, s'espera que la qualitat del servei sigui més alta que altres xats. 
    • LaMDA (language model for dialogue applications) és un model lingüístic creat per Google fa dos anys.

En detall: El LaMDA és un programari polèmic, ja que un enginyer de Google va assegurar que aquest programa tenia sentiments humans. 

Què diuen? "Bard agafa informació d'internet i la fa servir per oferir respostes actuals i d'alta qualitat", ha explicat el cap de Google i Alphabet, Sundar Pichai.

  • "L'objectiu de Bard és combinar la base de coneixements del món amb la potència, la intel·ligència i la creativitat dels nostres grans models lingüístics", explica Google en un comunicat.

Previsions: De moment, Bard, serà objecte de proves i es testarà per comprovar quin és el nivell de la seva eficiència a l'hora de contestar tota mena de preguntes i qüestions. 

  • La companyia amb seu a Califòrnia assegura que Bard podria estar disponible per tot el públic general en les pròximes setmanes. 
Etiquetes: Internet Google