Tecnologia i Ciència
Microsoft és propietària d'Xbox i vol fer-se amb el desenvolupador de videojocs Activision Blizzard
Foto: Microsoft és propietària d'Xbox i vol fer-se amb el desenvolupador de videojocs Activision Blizzard | Pexels
Videojocs

Dur cop a Microsoft: el Regne Unit li prohibeix comprar Activision Blizzard

Temps de lectura: 2 minuts
Microsoft és propietària d'Xbox i vol fer-se amb el desenvolupador de videojocs Activision Blizzard
Foto: Microsoft és propietària d'Xbox i vol fer-se amb el desenvolupador de videojocs Activision Blizzard | Pexels

La Competition and Markets Authority (CMA), el regulador del mercat al Regne Unit, ha prohibit aquest dimecres 26 d'abril a Microsoft la compra del desenvolupador de videojocs Activision Blizzard.

Per què és important? Aquest és un cop duríssim per al gegant tecnològic i estableix un precedent que podrien seguir els reguladors de la resta de països, que ja havien expressat les seves reticències a l'operació, com el dels Estats Units.

El més nou: La CMA ha resolt que la compra d'Activision Blizzard per Microsoft, propietària de la popular videoconsola Xbox, suposaria un perillós avantatge vers als seus competidors del sector dels videojocs.

 

  • Creuen que l'adquisició d'aquest desenvolupador faria que la resta de videojocs augmentessin el preu. Això no només afectaria la competència, sinó que, de retruc, frenaria la innovació en el si de la indústria.

A més: Sony, responsable de PlayStation i amenaçada per l'operació, ha pressionat els diversos reguladors perquè s'hi oposin. Temien que, si Microsoft absorbia Activision Blizzard i feia exclusiva 'Call of Duty', els seguidors de la famosa franquícia deixarien la seva plataforma per marxar-se a Xbox.

D'on venim? La CMA ha vetat l'operació després de publicar diverses conclusions preliminars que feien pensar que la resolució podria anar en aquest sentit. Mentrestant, la Comissió Federal de Comerç (FTC) dels Estats Units i la Comissió Europea ja havien expressat els seus dubtes, sense haver pres cap decisió encara.

A partir d'ara: Està previst que la Comissió Europea es pronunciï el 22 de maig, i cobra força la possibilitat que segueixi els passos del Regne Unit, deixant sense efecte l'operació també a Europa.

Etiqueta: Videojocs