Tecnologia i Ciència
TikTok
Foto: TikTok | Pexels
TikTok

Multa de 345 milions a TikTok per vulnerar la privacitat dels menors

Temps de lectura: 2 minuts
TikTok
Foto: TikTok | Pexels

La plataforma TikTok haurà de pagar la multa més gran de la seva història. Un regulador de la Unió Europea ha imposat aquest divendres una multa de 345 milions d'euros per incomplir normes de protecció de dades sobre menors.

Per què és important? TikTok és propietat d'una companyia xinesa que prohibeix comportaments "d'abús cap als menors", però la Policia espanyola ja ha advertit en diverses ocasions que s'han detectat pederastes i pedòfils que busquen a la plataforma les seves víctimes.

Què en sabem? Aquest divendres la Comissió de Protecció de Dades d'Irlanda (DPC), qui té control central per assegurar les normes de la UE, ha indicat que TikTok no va protegir la imatge dels usuaris menors, d'entre 13 i 17 anys i que va permetre que els comptes fossin públics.

  • S'acusa la plataforma d'haver incomplert diverses lleis de privacitat de la UE entre el 31 de juliol i el 31 de desembre de 2020.
  • També denúncia que TikTok va emparellar comptes d'usuaris menors amb algunes de no verificades d'adults. 
  • El regulador ha alertat que, a més, TikTok pressiona als adolescents que s'uneixen a la plataforma perquè facin públics els seus comptes.

Previsions: Aquest regulador dona ara tres mesos a TikTok perquè revisis i modifiqui aquesta pràctica. En cas de no complir-ho, la sanció es podria incrementar.

Reaccions: Tiktok ha compartit la seva opinió al respecte en un comunicat.

  • “Respectuosament, estem en desacord amb la decisió, particularment amb el nivell de la multa imposada. Les crítiques de la DPC se centren en característiques que estaven en vigor fa tres anys, i que hem canviat abans que fins i tot comencés la investigació", indiquen.
  • La companyia també ha informat que aquest setembre complirà amb l'ordre del regulador que l'insta a ampliar la configuració de privacitat dels nous usuaris de 16 i 17 anys.