Tecnologia i Ciència
Aplicacions
Foto: Aplicacions | Pexels
Meta

Una vuitantena de mitjans espanyols demanden Meta per competència deslleial

Temps de lectura: 1 minut
Aplicacions
Foto: Aplicacions | Pexels

L'Associació de Mitjans d'Informació (AMI), formada per 83 mitjans espanyols, ha presentat una demanda contra Meta per competència deslleial i reclamen més de 550 milions.

En detall: La demanda de l'AMI afecta el període entre el maig del 2018 i el juliol del 2023, però els mitjans de comunicació es reserven el dret d'ampliar-la si sorgeixen noves revelacions.

  • L'AMI demanda la companyia per haver vulnerat el reglament europeu de protecció de dades. Indiquen que, tot i estar prohibit, Meta rastreja l'activitat dels usuaris a internet per enviar anuncis personalitzats sense consentiment.
  • L'AMI assegura que Meta "ha ignorat l'obligació legal de requerir que els ciutadans autoritzin l'ús de les seves dades per rebre publicitat individualitzada".
  • Segons l'associació, això implica que "la totalitat dels ingressos del gegant tecnològic en publicitat segmentada s'han aconseguit de forma il·legítima".

Què diuen? El president de l'associació, José Joly Martínez de Salazar, destaca que aquesta és una acció sense precedents que posa de manifest com el gegant tecnològic ha construït la seva posició de domini. 

  • Joly assegura que "comportaments com els de Meta posen en escac la sostenibilitat dels mitjans d'informació, fonamentals per a la qualitat democràtica d'un país".
  • A més, fa una crida als anunciants del sector públic i privat perquè confiïn les seves campanyes publicitàries a "mitjans segurs, fiables, i responsables, respectuosos amb els drets dels ciutadans i que apostin per fomentar la qualitat democràtica d'Espanya".