Tecnologia i Ciència
Consum televisiu
Foto: Consum televisiu | Unsplash
Televisió

S'apaguen tots els canals de TDT: com continuar veient la televisió?

Temps de lectura: 3 minuts
Consum televisiu
Foto: Consum televisiu | Unsplash

Tots els canals de la Televisió Digital Terrestre (TDT) apaguen aquest dimecres 14 de febrer el seu senyal en qualitat o definició estàndard (SD) i començaran a emetre únicament en alta definició (HD).

Per què és important? Els canals de la TDT és una evolució important que millora la qualitat dels continguts de televisió i s'adapta als estàndards tecnològics actuals.

  • Aquest pas, però, pot deixar sense emissió algunes cadenes en les llars que tenen una 'tele' antiga. T'expliquem què passarà i com continuar veient la televisió.

A Catalunya. Des de la matinada del 16 de gener, i un mes abans de l'apagada obligatòria de totes les emissions en definició estàndard (SD), tota l'oferta de TDT de 3Cat és en alta definició (HD).

  • Per tant, el canal TV3 SD ha desaparegut i, si és necessari, s'haurà de buscar el canal de TV3 HD en la llista de canals del televisor.
  • Pel que fa a la resta de canals (3/24, Esport3 i SX3/33),s'han convertit, automàticament, en canals HD, sense necessitat de buscar-los.

Altres canals. Dels canals d'Atresmedia i Mediaset, els més importants, com Telecinco,Cuatro, Antena3 i La Sexta, ja emetien en alta definició i, per tant, no hi ha cap problema.

  • Els canals secundaris, com FDF, Neox, Energy, Divinity, Boing, Nova i Mega, tanquen emissió per passar a veure's en HD, i potser ho fan en una altra freqüència.

Com continuar veient els canals? Si tens un televisor adaptat i compatible amb HD és necessari reordenar els canals per seguir gaudint de la seva emissió.

  • En el cas de rebre el servei per TDT via satèl·lit (TDTSAT), també és necessari comprovar que estigui preparat per a rebre HD.

Què passa si tinc un televisor antic? Aquells afectats per aquesta actualització han de conèixer que hi ha diverses opcions per seguir gaudint de la televisió.

  • La primera alternativa, encara que és la més costosa, és reemplaçar el seu televisor antic per un de nou adaptat a la tecnologia d'alta definició (HD).
  • Existeix, però, una solució més econòmica, que consisteix en instal·lar un descodificador amb receptor DVB-T, amb capacitat per processar MPEG-4. Això permetrà adaptar el seu televisor actual per a la nova transmissió en alta definició, sense la necessitat de canviar-lo completament.
  • L’altra opció que tenen els usuaris afectats és recórrer a dispositius com l’Amazon Fire TV Stick o el Google Chromecast.

Finalment, per a qualsevol dubte o si cal algun aclariment addicional a la informació que facilita l'espai web Televisió Digital, podeu contactar amb l'Oficina d'Atenció a l'Usuari de la Televisió Digital al 901 20 10 04.