Barcelona i Àrea
Dispositiu a la discoteca Brisas, número 37 de l'avinguda del Paral·lel (Barcelona)
Foto: Dispositiu a la discoteca Brisas, número 37 de l'avinguda del Paral·lel (Barcelona) | Mossos d'Esquadra
Successos

Macrodispositiu policial a la discoteca del Paral·lel on va morir un jove

Dispositiu a la discoteca Brisas, número 37 de l'avinguda del Paral·lel (Barcelona)
Foto: Dispositiu a la discoteca Brisas, número 37 de l'avinguda del Paral·lel (Barcelona) | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB) han desplegat aquesta matinada de dissabte un macrodispositiu policial a la discoteca del Paral·lel on va morir un jove apunyalat fa 15 dies.

Context: Els Mossos d'Esquadra han recordat que s'ha produït un reguitzell d'incidents i conflictes en aquesta discoteca, Brisas, al llarg del 2022, des que va obrir.

  • A finals d'octubre, es va detenir un noi de 19 anys relacionat amb l'apunyalament mortal d'un jove a les portes de la discoteca. La investigació continua oberta.
  • A mitjan setembre es van registrar dues batusses més en què es va detenir una persona.
  • Al juny va haver-hi una batussa amb una persona detinguda per delicte de lesions i a l'agost es va detenir una persona arran d'una altra baralla i una altra persona va resultar ferida després de ser agredida amb ampolles de vidre.
  • Abans, va haver-hi tres baralles tumultuàries durant el mes d'abril.

Què sabem? El balanç final del macrodispositiu és un jove arrestat per una ordre pendent de detenció, han aixecat 11 actes administratives per tinença de substàncies estupefaents i han trobat diverses armes blanques.

En profunditat:

  • Més de 100 agents de Mossos i la GUB han accedit a l'interior de la discoteca Brisas i han escorcollat tots els assistents.
  • L'objectiu ha estat identificar els clients de la discoteca (159 en total) i denunciar tots aquells amb armes blanques o drogues; també comprovar la normativa administrativa de l'activitat del local, situat al número 37 de l'avinguda del Paral·lel.
  • S'han detectat 9 menors consumint alcohol i un controlador d'accés no habilitat.

Per acabar: El Districte de Sants-Montjuïc ha obert diferents expedients al local per incompliments en l'àmbit del règim d'activitats amb diversos procediments sancionadors.

  • A banda, l'edifici on està situada aquesta discoteca està afectat per un Pla Especial de Millora Urbana (PEMU), aprovat pel plenari municipal el gener de 2022, i que implicarà el seu enderroc imminent i la construcció d'una residència d'estudiants.