Barcelona i Àrea
Imatge del tetramorf
Foto: Imatge del tetramorf | Sagrada Família
Cultura y religió

Acabada una altra torre de la Sagrada Família: per què hi ha un cap de bou?

Imatge del tetramorf
Foto: Imatge del tetramorf | Sagrada Família

La Sagrada Família ha acabat aquest dilluns 14 de novembre la torre de l'evangelista Lluc amb la col·locació del cap d'un bou.

Per què és important? La construcció definitiva del monument més visitat de Catalunya avança, malgrat que les obres s'han guanyat la fama de ser interminables. Després de fixar-se el seu acabament per al 2026, la pandèmia de covid ha obligat a endarrerir les previsions fins al 2030.

D'on venim? Els operaris han col·locat recentment la figura de l'evangelista Marc a la seva respectiva torre.

En detall: És la primera de les dues torres dels evangelistes que es preveu acabar aquest any, i s'ha finalitzat amb la col·locació d'un tetramorf.

  • Un tetramorf està format per quatre elements i aquest en qüestió té forma de cap de bou.
  • Les quatre torres que han d'envoltar la torre de Jesucrist portaran un tetramorf, que portaran un llibre i les ales, com va projectar Antoni Gaudí.
  • Cada tetramorf servirà per identificar l'evangelista que representen les torres; la resta seran un àngel, un lleó, un bou i una àguila.

El motiu: Iconogràficament, a l'evangelista Lluc se'l representa sovint amb un bou, un dels quatre animals que apareixen al Llibre d'Ezequiel i en les paraules de l'apocalipsi.

A partir d'ara: La següent torre que el temple pretén culminar en la seva totalitat és la de Marcos, segons fonts de la basílica. Les quatre torres assoliran els 135 metres, sent les terceres més altes.