Barcelona i Àrea
Foto: | Betevé
Barcelona

La causa contra Colau per les subvencions crispa el ple de Barcelona

Foto: | Betevé

La causa contra l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per suposades irregularitats en les subvencions a entitats socials afins ha crispat el ple de l'ajuntament de la capital catalana. "Extrema dreta", "xarxa clientelar", "comprar vots", aquestes són algunes de les acusacions que s'han disparat Barcelona en Comú i Valents.

Context: L'Audiència de Barcelona va reobrir la causa contra Colau i se l'investigarà per presumptes delictes de prevaricació, frau en contractació, malversació i tràfic d'influències.

  • Valents ha portat a debat una proposta perquè l'ajuntament de Barcelona posi en stand by les subvencions a "entitats afins a Barcelona en Comú" fins que la justícia resolgui el cas contra Colau.

Què ha passat? El regidor de Presidència, Jordi Martí, i la líder de Valents, Eva Parera, s'han disparat i han creuat acusacions en un ple que s'ha crispat molt per la causa oberta contra Colau per suposada corrupció en les subvencions.

  • Martí ha criticat a Parera per portar "l'estratègia de l'extrema dreta al plenari" per la proposta que han registrat.
  • Parera ha assenyalat als comuns per "teixir una xarxa clientelar i comprar vots" amb l'adjudicació de subvencions.

En profunditat:

  • Martí ha acusat Parera de voler fer "escàndol mediàtic" i exercir "trumpisme": "Aquesta estratègia és el càncer de la democràcia".
  • La líder de Valents ha demanat al PSC implicar-se en el cas i li ha preguntat si "li sembla normal" governar amb BComú, que té diversos regidors amb causes obertes.

Al detall: ERC, el PSC i Junts han votat en contra de la proposta de Valents, que tal sola ha recollit el suport de Ciutadans i el PP.

Etiquetes: Ada Colau Barcelona