Societat
Desfilades de diferents dissenyadors
Foto: Desfilades de diferents dissenyadors | 080 Fashion Show
Moda

La 080 ja desfila a Barcelona: moda i sostenibilitat

Desfilades de diferents dissenyadors
Foto: Desfilades de diferents dissenyadors | 080 Fashion Show

En marxa la 080 Barcelona Fashion, el certamen de la moda impulsat per la Generalitat de Catalunya. 

Per què és important: L'esdeveniment, que celebra la seva 30a edició i tindrà lloc del 25 al 28 d'octubre, fa una aposta clara per la tecnologia i la moda circular

Què sabem: Barcelona serà durant tres dies la capital de la moda. Amb un total de 23 desfilades, diferents dissenyadors catalans com Custo, Eñaut o Guillermina Baeza. 

En profunditat: Aquest any, el certamen dedicarà una part important a la roba reciclada i reutilitzada realitzada per diferents estilistes. 

  • Aquest nou format, la 080 RebornShow, tindrà com a objectiu mostrar peces procedents de botigues de segona mà com Humana, Solidança, Formació i Treball, Pink Flamingo, Le Swing o Las Pepitas. 
  • La iniciativa està impulsada per l'Agència de Residus de Catalunya, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda i l'espai d'innovació col·laborativa de Girbau Lab, empresa que proporciona solucions completes, sostenibles i innovadores per al tractament tèxtil.
  • Segons els organitzadors, cada persona genera en un any uns 22 quilos de residus tèxtils i d’aquests només 2,3 quilos (un 11 %) es recullen selectivament.

Visió global: Els organitzadors de l'esdeveniment tenen l'objectiu d'acabar de consolidar el certamen de la moda i que continuï sent la plataforma de moda de referència del sud d'Europa. 

  • La finalitat de la 080 és donar visibilitat a dissenyadors i marques de moda catalanes arreu del món. 
  • Segons xifres d'Empres i Competitivitat de la Generalitat, el sector de la moda dona feina a més de 90.000 persones a Catalunya amb més de 14.000 empreses. 

En detall: Des del web oficial de la 080 es poden seguir i recuperar les desfilades. També s'hi poden trobar els horaris i tota la informació necessària. 

Categoria: Societat