Barcelona i Àrea
Mossos d'Esquadra
Foto: Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra
Ambaixades

El Consolat d'Ucraïna a Barcelona rep un sobre amb ulls d'animals

Mossos d'Esquadra
Foto: Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra

La Policia Nacional ha tornat a interceptar una nova tramesa de sobres amb ulls d'animals a oficines diplomàtiques d'Ucraïna a Espanya, una d'elles dirigida al Consolat de Barcelona.

Per què és important? L'enviament de diverses cartes amb material pirotècnic i una carta sagnant a Moncloa, Defensa i les ambaixades d'Ucraïna i Estats Unitts ha portat al departament d'Interior a reforçar la seguretat de les delegacions diplomàtiques. A aquests casos se'ls hi afegeix els tres nous enviaments. 

Què sabem? Aquesta vegada, a més d'anar dirigit a l'ambaixada del país envaït per Rússia, també s'ha detectat un altre enviament al consolat a Barcelona i a Màlaga, segons han informat fonts policials.

  • Aquest dilluns al matí s'han detectat i interceptat aquests tres sobres sospitosos pels sistemes de seguretat de Correus. 
  • La policia ha descartat la presència de substàncies explosives o deflagrants i ha comprovat que el que contenien eren ulls d'animals.

D'on venim? La setmana passada ja es van interceptar sobres sagnants i explosius a l'ambaixada d'Ucraïna a Madrid i a altres oficines diplomàtiques d'aquest país. 

Què han dit? 

  • "Aquesta campanya té com a objectiu sembrar la por", va dir Kuleba a CNN en una entrevista exclusiva a Kíev divendres.
  • Quan se li va preguntar qui pensava que hi havia darrere de les cartes: "Em sento temptat a mencionar Rússia de seguida, perquè qui beneficia?".
  • "Potser aquesta resposta terrorista és la resposta russa a l'horror diplomàtic que vam crear per a Rússia a l'àmbit internacional, i així és com intenten lluitar mentre estan perdent les batalles diplomàtiques reals una darrere l'altra", va afegir.

Visió global: El portaveu del Ministeri d'Afers Estrangers d'Ucraïna, Oleg Nikolenko, ha confirmat la confiscació d'aquests tres sobres.

  • En total ja són 21 els casos en què s'han enviat aquest tipus d'amenaces a oficines diplomàtiques a 12 països.
  • En aquest context, Nikolenko ha assenyalat que els diplomàtics ucraïnesos no han de ser intimidats ni trencats davant aquestes amenaces. "Seguirem treballant amb eficàcia per protegir Ucraïna de l'enemic i de la nostra victòria", ha proclamat.
Etiquetes: Barcelona Ucraïna