Barcelona i Àrea
Mossos d'Esquadra a la Rambla de Barcelona
Foto: Mossos d'Esquadra a la Rambla de Barcelona | Europa Press
Mossos d'Esquadra

Les armes blanques a Barcelona, en augment: les denúncies es disparen un 65%

Mossos d'Esquadra a la Rambla de Barcelona
Foto: Mossos d'Esquadra a la Rambla de Barcelona | Europa Press

Els Mossos d'Esquadra alerten sobre el fenomen de les armes blanques a Barcelona. Cada cop en troben més als carrers i els apunyalaments també augmenten. Aquest escenari ha obligat la policia a intensificar els controls als carrers per requisar, ganivets, navalles i altres armes que poden causar lesions greus i la mort, com ha passat en diverses ocasions en els últims mesos.

Què sabem? Durant els primers 10 mesos de 2022, la policia va rebre 1.296 denúncies per tinença d'armes blanques, un 65% més que el 2019, l'any de referència en comparatives dels Mossos, ja que 2020 i 2021 van estar esquitxats per la pandèmia.

A més: Els delictes de lesions amb aquestes armes van augmentar un 4%. 

Al detall: Els Mossos informen aquest divendres que des del 12 de novembre han activat una sèrie de "mesures preventives" després que en les últimes setmanes s'hagin registrar baralles i enfrontaments. 

  • Els agents incrementen els controls estàtics als carrers de la capital catalana. 
  • La policia relaciona l'augment de denúncies per tenir ganivets als carrers amb aquest increment de controls.
  • S'han realitzat, conjuntament amb la Guàrdia Urbana, inspeccions en 10 locals d'oci on s'han denunciat 37 persones per tinença d'armes blanques, s'han detingut 7 persones i s'han identificat un total de 530. 

Què diu? El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha explicat aquest matí que els escorcolls a persones han pujat en les últimes 3 setmanes un 70% a les zones comercials. 

  • Com a resultat, les identificacions a discoteques i bars han augmentat un 100%. "Hi ha més que abans? És difícil de saber", ha assegurat als micròfons de SER Catalunya.