Barcelona i Àrea
Un moment de l'actuació del cantautor James Blunt al Festival Jardins de Pedralbes
Foto: Un moment de l'actuació del cantautor James Blunt al Festival Jardins de Pedralbes | Guillem Roset/ ACN
FESTIVALS

Denuncien que la Generalitat posa en perill el Festival de Pedralbes

Un moment de l'actuació del cantautor James Blunt al Festival Jardins de Pedralbes
Foto: Un moment de l'actuació del cantautor James Blunt al Festival Jardins de Pedralbes | Guillem Roset/ ACN

La promotora responsable de la celebració del Festival de Pedralbes, Concert Studio, denuncia que l'edició d'aquest estiu es troba en perill perquè encara no té el vistiplau de la Generalitat, que és responsable del palau i els jardins que l'allotgen.

Per què és important? És un dels festivals de música més important de Barcelona, d'estiu i a l'aire lliure, que acull artistes internacionals cada any i que se celebra des del 2010.

Què diuen? Segons ha avançat La Vanguardia, Concert Studio apunta que fa un any i mig que esperen un conveni i disposen d'una carta firmada per la secretària general de la Presidència durant el mandat de Quim Torra en què se'ls autoritza a celebrar-lo també aquest any.

  • Concert Studio creu que l'executiu català ha d'autoritzar-ne la celebració i que sigui la mateixa promotora qui se n'encarregui.
  • "El compromís està per escrit, però ara no volen complir-lo", ha dit el director, Martín Pérez.
  • La Generalitat, per la seva banda, garanteix el futur del certamen, però defensa que s'ha de convocar un concurs perquè hi ha una segona promotora interessada a organitzar-lo.
  • El concurs es resoldrà a finals de març.

En detall: Segons la promotora, la Generalitat "no vol fer el festival" i, passi el que passi amb el concurs, la data en què es resoldrà ja seria massa tard per fer-lo.

"Habitualment, treballem amb deu o dotze mesos de marge i ara ho hem de tenir tot enllestit en dos. És una evidència que no ho volen fer".

Què en sabem? Concert Studio espera la firma des del 20 de juny del 2021, data en què va entrar en vigor el nou conveni de 5 anys.

  • En la missiva enviada llavors per Meritxell Masó com a secretària general de la Presidència, la Generalitat es comprometia a elaborar i acceptar el conveni, pel qual la promotora s'encarregaria d'organitzar el festival durant un any.

Què esperar? El director de Concert Studio demana que es compleixin els compromisos que la Generalitat té signats "avui mateix, perquè demà ja és molt més tard". Si no és així, adverteixen que emprendran accions legals.